Bağış Çalışmaları Bir Günlüğüne Başlatıldı
Konya’da Türk Kızılayı’na ait kan bağış tırı, 6 Temmuz 2026 Pazartesi günü AKP Konya İl Başkanlığı binasının önünde vatandaşları ağırlamaya başladı. Sadece bir günlüğüne bölgede konumlandırılan mobil araçta, kan bağışı kabulleri saat 11.00 itibarıyla başladı.
Bağış Hedefleri ve Mevcut Katılım
Çalışmalar kapsamında şu ana kadar toplam 5 ünite kan bağışı toplandığı bilgisine ulaşıldı. Kızılay yetkilileri, alandaki mevcut hareketlilik doğrultusunda gün sonuna kadar bağış sayısının 10’u aşabileceğini, ancak 20 seviyesine ulaşmasının zor göründüğünü ifade etti.
Katılımcılara İkramlar Sunuldu
Etkinlik süresince AKP İl Başkanlığı tarafından bina önünde kendi kafelerinden temin edilen ikramlıklar vatandaşlara dağıtıldı. Türk Kızılayı görevlileri de bağışta bulunan kişilere maden suyu ile çikolatalı bisküvi ikramında bulundu.
Kaynak: Konyayenigun






