Ankara’da Kritik Gazze Zirvesi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile Mısır İstihbarat Başkanı Hasan Mahmud Reşad, Ankara’da gerçekleştirdikleri görüşmede Hamas üst düzey yönetimiyle bir araya gelerek Gazze Şeridi’nde kalıcı barış ve ateşkes sürecini ele aldı.
Hamas Liderleri Yol Haritasına Tam Destek Verdi
Diplomatik temaslar kapsamında İbrahim Kalın ve Hasan Mahmud Reşad; Hamas’ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, Hamas Gazze lideri Halil el-Hayya ve Hamas yöneticilerinden Muhammed Hasan ile ortak bir toplantı gerçekleştirdi.
Mısır basınının aktardığı detaylara göre görüşmede, Gazze’de kalıcı ateşkesin ve huzurun sağlanmasına yönelik hazırlanan güncel yol haritası üzerinde duruldu. Hamas heyeti, planlanan barış adımlarının hayata geçirilmesi ve süreçteki diplomatik engellerin hızlıca aşılması konusundaki tam desteklerini muhataplarına iletti.
Kaynak: Hürriyet






