MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9873 ▲ %0,02
EURO 53,5303 ▲ %0,27
ALTIN 6.599,81 ▲ %0,70

Abalde’den Final Sonrası Çarpıcı Hakem Göndermesi

Avrupa’nın Devleri Parkede Kozlarını Paylaştı

EuroLeague’in görkemli finalinde İspanyol devi Real Madrid ile Yunanistan temsilcisi Olympiakos, parkede unutulmaz bir şampiyonluk mücadelesine imza attı. Kıran kırana geçen, taktik savaşlarının ve fiziksel mücadelenin zirve yaptığı karşılaşmada gülen taraf 92-85’lik skorla Olympiakos oldu. Kupayı müzesine götüren kırmızı-beyazlılar büyük bir coşku yaşarken, Real Madrid cephesinde ise dramatik mağlubiyetin ardından büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı hakimdi.

Alberto Abalde’den Dikkat Çekici Hakem Göndermesi

Mücadelenin ardından kameraların karşısına geçen Real Madrid’in tecrübeli oyuncusu Alberto Abalde, mağlubiyetin hüznünü yaşarken hakem kararlarına yaptığı göndermeyle dikkat çekti. Maç boyu tartışılan düdüklere değinen başarılı basketbolcu, “Hepimiz maçı izledik ancak bu konuda detaylı konuşmak istemiyorum. Gelecek sezona ceza alarak başlamayı göze alamam” diyerek serzenişte bulundu. Abalde’nin bu kontrollü ama imalı açıklaması, final maçındaki bazı kritik kararların İspanyol ekibinde yarattığı rahatsızlığı net bir şekilde ortaya koydu.

“Hiçbir Mazeret Üretmedik, Sonuna Kadar Savaştık”

Yaşanılan tüm zorluklara ve saha içi tartışmalara rağmen takımıyla gurur duyduğunu vurgulayan İspanyol kısa forvet, mücadeleci ruhlarından ödün vermediklerini belirtti. Abalde, çok kırgın ve üzgün olduklarını gizlemezken, parkede sergiledikleri duruşu şu sözlerle savundu: “Kendimize hiçbir mazeret üretmedik ve son ana kadar savaştık. Ancak rakibimiz kritik anlarda çok önemli şutları sayıya çevirdi, ellerindeki hücum silahlarını son derece efektif kullandı ve hak ederek kazandı. Basketbolun doğasında bu var, bazen ne kadar isterseniz isteyin kazanamazsınız.”

Olympiakos’un İstikrarlı Yükselişi Takdir Topladı

Rakibinin başarısını sportmence tebrik etmeyi ihmal etmeyen Abalde, Olympiakos’un son yıllarda Avrupa basketboluna vurduğu damgaya da parantez açtı. Yunan ekibinin sadece bu sezon değil, uzun yıllardır süregelen bir sistem takımı olduğuna değinen deneyimli oyuncu, rakiplerinin sürekli zirveye oynamasının ve buralarda kalıcı olmasının tesadüf olmadığını ifade etti. Real Madrid’in aldığı bu mağlubiyet, önümüzdeki sezon için kadro yapılanması ve teknik planlama açısından yeni kararların habercisi olabilir.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir