Yerli Oyuncular Kendi Sahamızda Oynamak İstemedi
Sadettin Saran, 6-7 Haziran’daki kongre öncesi başkanlık dönemine dair ezber bozan açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu durumu, perde arkasında yaşanan krizleri tek tek ifşa eden Saran’ın özellikle yerli futbolcular ve En-Nesyri hakkındaki sözleri spor kamuoyunda deprem etkisi yarattı.
Saran’ın en dikkat çeken açıklamalarından biri, tribün ve sosyal medya baskısının futbolcular üzerinde kurduğu ağır psikolojik tahribat oldu. Sarı-lacivertli ekibin eski başkanı, gencecik sporcuların ailelerine kadar uzanan hakaret dolu yorumlar sebebiyle futbol oynayamaz hale geldiğini belirtti. Saran, özellikle Türk futbolcuların iç saha maçlarında taraftar tepkisinden korktukları için Kadıköy’de sahaya çıkmak istemediklerini ilk kez açıkladı. Bu durumun takım kimyasına ve saha içi performansına doğrudan olumsuz yansıdığını ifade etti.
En-Nesyri Duşunu Alıp Vedalaşmadan Gitti
Sezon ortasında Suudi Arabistan kulübü Al-Ittihad’a transfer olan Youssef En-Nesyri’nin ayrılık sürecine de ışık tutan Saran, çarpıcı bir Kocaeli maçı anısını paylaştı. Faslı golcünün müsabakanın 65. dakikasında oyundan alınmasının ardından tribünler tarafından protesto edildiğini hatırlatan Saran, maç bitiminde En-Nesyri’nin soyunma odasında kimseyle vedalaşmadan, doğrudan duşunu alıp tesisleri terk ettiğini söyledi. Yönetimin ‘oyuncuyu sattılar’ şeklindeki eleştirilere maruz kaldığını ancak arka planda oyuncunun tamamen psikolojik olarak koptuğunu vurguladı.
Fenerbahçe Düşmanları Kulübün İçinde
Sosyal medyadaki organize yıpratma kampanyalarına değinen Sadettin Saran, hedef tahtasına eski yöneticileri koydu. Kulübün başarısızlığından beslenen ve ileride yeniden koltuk kapmak amacıyla muhalefet yürüten bazı isimlerin sosyal medyayı manipüle ettiğini savundu. ‘Fenerbahçe düşmanlarını dışarıda aramaya gerek yok’ diyen Saran, bu kişilerin kendi çıkarları uğruna takıma zarar vermekten çekinmediğini iddia etti.
Galatasaray Derbisi ve Tedesco ile Yol Ayrımı
31. haftada oynanan ve şampiyonluk yarışını derinden sarsan Galatasaray derbisinin ardından teknik direktör Domenico Tedesco ile yolların ayrılma sürecini de şeffaflıkla paylaştı. Derbi mağlubiyeti sonrası teknik heyetten gelen raporda, hocayla oyuncular arasındaki bağın tamamen koptuğunun belirtilmesi üzerine bu kritik kararı aldığını açıklayan Saran, hedefin Şampiyonlar Ligi vizesi almak olduğunu ve alınan bu radikal kararın doğruluğunun sonradan kanıtlandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: Hürriyet






