Geri Dönüşüm ve Dayanışma İçin Yeni Adım
Hacılar Belediyesi ile Türk Kızılay Kayseri Şubesi, kullanılmayan tekstil ürünlerini geri dönüşüme kazandırmak ve elde edilen gelirle ihtiyaç sahiplerine destek sağlamak amacıyla ilçenin 8 farklı noktasına Kıyafet Bağış Kutuları yerleştirdi. Uygulama sayesinde vatandaşlar, kullanmadıkları kıyafet ve ev tekstili ürünlerini bu kutulara bırakarak hem çevreyi koruyacak hem de yardım çalışmalarına katkıda bulunacak.
Toplanan Ürünler İnsani Yardıma Dönüşecek
Protokol kapsamında toplanan tekstil ürünleri geri dönüşüm sürecine dahil edilecek ve buradan elde edilen gelir, Türk Kızılay’ının yurt içi ve yurt dışındaki insani yardım faaliyetlerinde kullanılacak. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, çalışmanın geri dönüşüm ile sosyal dayanışmayı birleştiren önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Başkan Özdoğan, ‘Türk Kızılay Kayseri Şubemizle imzaladığımız iş birliği protokolü kapsamında kıyafet bağış kutularımızı ilçemizin belirlenen noktalarına yerleştirdik. Artık kullanmadığınız kıyafetleri ve ev tekstili ürünlerini bu kutulara bırakarak hem geri dönüşüme katkı sağlayabilir hem de bu süreçten elde edilen kaynakla ihtiyaç sahiplerine uzanan iyilik çalışmalarına destek olabilirsiniz. Birlikte geri dönüştürelim, birlikte iyiliği büyütelim.’ dedi.
Kutuların Yerleri Belirlendi
Başkan Özdoğan, çevreyi koruyan, israfı önleyen ve dayanışmayı güçlendiren her projede yer almaya devam edeceklerini belirterek, ‘Kullanılmayan her kıyafet yeniden değerlendirilecek, ekonomiye kazandırılacak ve ihtiyaç sahiplerine umut olacak. Vatandaşlarımızın bu anlamlı kampanyaya destek vereceğine yürekten inanıyorum. Bu iş birliğinin ilçemize ve tüm ihtiyaç sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.’ ifadelerini kullandı. Kıyafet bağış kutuları; Erciyes Mahallesi Hes Caddesi, Akyazı Mahallesi Server Caddesi, Yeni Mahalle Ahmet Yesevi Caddesi, Akdam Mahallesi Alparslanlar Caddesi, Yediağaç Mahallesi Sakar Eşmecik Caddesi, Beğendik Mahallesi Sakar Eşmecik Caddesi ile Hacılar Kaymakamlığı önü başta olmak üzere ilçenin toplam 8 farklı noktasına yerleştirildi. Hacılar Belediyesi, vatandaşları kullanmadıkları kıyafet ve tekstil ürünlerini kendilerine en yakın bağış noktasına bırakarak hem geri dönüşüme katkı sağlamaya hem de iyilik hareketine destek olmaya davet etti.
Kaynak: Kayseri Olay






