MENÜ
05 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,0868 ▲ %0,12
EURO 53,6325 ▲ %0,08
ALTIN 6.606,94 ▼ %0,25

TBMM’de Stajyerlere Taciz Davasında Şok Tahliye Kararı!

TBMM’yi Sarsan Taciz İddialarında Yeni Gelişme

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) staj yapan öğrencilerin cinsel tacize maruz kaldığı iddiaları üzerine başlatılan adli süreçte kritik bir viraj dönüldü. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve meclis koridorlarından mahkeme salonlarına taşınan davanın son duruşmasında, tutuklu bulunan sanıkların kaderi belli oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturmanın ardından açılan davada, stajyer öğrencilere yönelik zincirleme şekilde taciz iddiaları masaya yatırılmıştı. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte hem siyaset dünyası hem de sivil toplum kuruluşları duruma sert tepki göstermiş, mağdur gençlerin korunması için çağrılar yapılmıştı.

Mahkemeden Flaş Karar: 4 Sanık Serbest

Görülen son duruşmada, davanın seyrini tamamen değiştiren bir karara imza atıldı. Mahkeme heyeti, aylardır cezaevinde tutuklu olarak yargılanan 4 sanığın hukuki durumunu yeniden değerlendirdi. Sanık avukatlarının tahliye taleplerini alan mahkeme, delillerin büyük oranda toplanmış olmasını göz önünde bulundurarak kararını açıkladı.

Alınan karara göre, davanın tek tutuklu sanıkları olan 4 kişi hakkında tahliye kararı verildi. Ancak mahkeme, bu kişilerin serbest bırakılmasını tamamen kontrolsüz kılmadı. Sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi. Bu karar, sanıkların yargılama süreci tamamlanana kadar Türkiye sınırlarını terk edemeyeceği anlamına geliyor.

Soruşturmanın Geçmişinde Neler Yaşanmıştı?

TBMM bünyesinde staj programına katılan üniversite öğrencilerinin şikayetiyle başlayan süreç, kısa sürede yargıya intikal etmişti. Mağdur öğrencilerin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan ve ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şüpheliler, “nitelikli cinsel taciz” ve “görevi kötüye kullanma” gibi ağır suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı.

Yargılama sürecinin bundan sonraki aşamalarında, serbest bırakılan sanıkların tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilecek. Davanın bir sonraki duruşmasında tanıkların dinlenmesi ve adli tıp raporlarının detaylıca incelenmesi bekleniyor. Kamuoyu, adaletin tecelli etmesi ve iddiaların tamamen aydınlatılması için meclis stajyerleri davasını yakından takip etmeyi sürdürüyor.

Olayın Meclis çatısı altında gerçekleşmiş olması, konunun hassasiyetini katbekat artırıyor. Siyasi partilerin kadın milletvekilleri ve hak savunucuları, davanın her celsesini yakından izleyerek mağdurların yanında duracaklarını açıklamıştı. Tahliye kararının ardından gözler, mağdur ailelerinin ve avukatlarının yapacağı olası itirazlara çevrildi.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir