MENÜ
23 Haziran 2026 Salı
DOLAR 46,4916 ▲ %0,02
EURO 53,1787 ▲ %0,00
ALTIN 6.196,73 ▼ %1,05

İmamoğlu Davasında Şok: Binlerce Yıl ve Tahliyeler!

Silivri’de Tansiyon Düşmüyor: Dosya Kabarıyor

Sokaktaki vatandaşın, emeklinin, işçinin gözü kulağı aylardır Silivri’den gelecek haberlerde. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğundan alınarak hapse gönderilen Ekrem İmamoğlu hakkındaki davanın detayları ortaya çıktıkça insan hayretler içerisinde kalıyor. 11 Kasım 2025 tarihinde hazırlanan o devasa, tam 3 bin 809 sayfalık iddianame bugünlerde mahkeme salonlarında sayfa sayfa okunuyor. Sıradan bir davadan bahsetmiyoruz; ‘örgüt liderliği’ suçlamasından tutun da rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaya kadar ne ararsanız var. İstenen ceza ise akıllara zarar; tam 2 bin 352 yıla kadar hapis! Sokakta kime sorsanız ‘Bu kadar yıl nasıl olur?’ diye soruyor ama mahkemenin önündeki tablo tam da bu kadar ağır.

Gece Yarılarına Kadar Süren Hukuk Maratonu

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, davayı bir an önce karara bağlamak ya da savunmaları bitirmek için adeta zamanla yarışıyor. Marmara Açık Cezaevi Yerleşkesi’ndeki duruşma salonunda ışıklar sönmek bilmiyor. Mahkeme başkanı açık açık söyledi: ‘Saat 22.00’ye kadar buradayız.’ Haftanın dört günü devam eden bu maratonda, bugüne kadar 29 kişinin savunması alındı. Silivri’nin o soğuk havasında bekleyen kalabalık, içeriden gelecek tek bir kelimeye kilitlenmiş durumda. İlk duruşmanın yapıldığı 9 Mart tarihinden bu yana davanın altıncı haftasına girildi ve her geçen gün dosyadaki düğümler daha da kördüğüm haline geliyor.

18 Kişi Özgürlüğüne Kavuştu

Duruşmanın 21’inci oturumunda beklenen o kritik karar çıktı ve 18 sanık hakkında tahliye kararı verildi. Aralarında İBB Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Özgür Karabat’ın şoförü Sırrı Küçük ve Murat Ongun’un şoförü Kadir Öztürk gibi isimlerin bulunduğu liste oldukça uzun. İSPER personeli, zabıta memuru ve bazı iş insanlarının da dahil olduğu bu tahliye listesi, davanın gidişatı açısından büyük önem taşıyor. Tahliye edilenler kapıdan çıkarken aileleri sevinç gözyaşlarına boğuldu ancak asıl büyük isimlerin tutukluluk hali devam ediyor. Bu durum, ‘Asıl karar ne zaman çıkacak?’ sorusunu sokaktaki insanın diline iyice pelesenk etti.

Dosyalar Birleşti: Beyoğlu da İşin İçinde

Davanın boyutu sadece İBB ile sınırlı kalmıyor. Görevinden uzaklaştırılan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in dosyası da artık bu ana davanın bir parçası. 3’ü tutuklu 7 sanığın yer aldığı Beyoğlu dosyası, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İBB ‘Yolsuzluk’ davasıyla birleştirildi. Yani Silivri’deki o devasa dosya şimdi daha da ağırlaştı. Vatandaş ise olup biteni şaşkınlıkla izliyor. İhaleye fesat karıştırmadan çevre kirliliğine, vergi usulsüzlüğünden maden kanununa muhalefete kadar uzanan bu suçlamalar silsilesi, yerel yönetimin nasıl bir sarmalın içinde olduğunu gösteriyor. Şimdi herkesin merak ettiği tek bir şey var: Bu kadar ağır suçlamaların sonu nereye varacak?

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir