MENÜ
26 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,6313 ▲ %0,12
EURO 53,1354 ▲ %0,11
ALTIN 6.043,97 ▲ %0,24

Dilovası Belediyesi Yetkilileri Gebze’de Tutuklandı

Gebze’de 7 Kamu Görevlisi Hakkında Tutuklama Kararı

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 8 Kasım 2025 tarihinde meydana gelen ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği kozmetik fabrikası yangınına ilişkin hazırlanan yeni bilirkişi raporu doğrultusunda gözaltına alınan, aralarında belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu 7 kamu görevlisi, sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Gebze Adliyesine sevk edilen Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı N.T., Zabıta Müdür Vekili N.B., Belediye Başkan Yardımcısı ve eski İmar ve Şehircilik Müdürü H.Ö., eski Zabıta Müdür Vekili C.T., eski Yapı Kontrol müdürleri C.S. ve S.S. ile mevcut Yapı Kontrol Müdürü M.T., savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

6 Kişi Olay Yerinde, 1 Kişi Hastanede Hayatını Kaybetmişti

Dilovası ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kozmetik fabrikasında 8 Kasım 2025’te çıkan yangında Tuğba Taşdemir (17), kuzeni Nisanur Taşdemir (15), Cansu Esetoğlu (15), Hanım Gülek (52), Esma Gikan (31) ve Şengül Yılmaz (59) olay yerinde hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştı. Tedavi altına alınan yaralılardan Tuncay Yıldız da 15 Kasım’da tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Soruşturma sürecinde, aralarında iş yeri sahiplerinin de yer aldığı 7 zanlı tutuklanmış; Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı N.T, Zabıta Müdür Vekili N.B. ve 3 zabıta personeli görevden uzaklaştırılmıştı. Fabrika ortaklarından olan ve cezaevinde kalp krizi geçiren Kurtuluş Oransal ise sevk edildiği hastanede yaşamını yitirmişti.

Yargılama Süreci ve Tahliye Kararları

Yangın felaketine ilişkin aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 8’i tutuklu, 2’si firari toplam 16 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması 24 Mart’ta gerçekleştirildi. Mahkeme heyeti, Ravive Kozmetik firması yetkilileri Altay Ali ve İsmail Oransal’ı Marmara Ereğlisi’nde saklandıkları eve götüren tutuklu sanık Onay Yürüklü’nün tahliyesine karar verdi.

Davanın 22 Mayıs tarihindeki ikinci duruşmasında ise tutuklu sanıklardan Aleyna Oransal, Ünal Aslan ve Güven Demirbaş tahliye edilirken, diğer 5 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Sanıklar Hakkında İstenen Cezalar Detaylandırıldı

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Gebze 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 97 sayfalık iddianamede ağır suçlamalar yer alıyor. Tutuklu kozmetik firması yöneticileri Altay Ali ve kardeşi İsmail Oransal ile ortak üretim yaptığı belirlenen kozmetik firmasının tutuklu yetkilileri Aleyna Oransal ve Gökberk Güngör hakkında “olası kastla öldürme” suçundan 7’şer kez müebbet hapis cezası talep ediliyor. Bu sanıklar için ayrıca “olası kastla mala zarar verme” suçundan 3’er kez 5 ay 10 günden 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Fabrikaya iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan Küresel OSGB firmasının kaçak işletmecisi Ü.Ç, sorumlu müdürü tutuklu Ünal Aslan, iş güvenliği uzmanları M.D. ve S.Ç., fabrika binasının eski sahibi tutuklu Güven Demirbaş ile binayı satın alan şirketin yetkilileri C.Ö.Y, Ö.Y. ve Ö.Y.’nin “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Firma yetkililerinin kaçışına yardım ettikleri öne sürülen tutuklu şüpheliler Ali Osman Akat ve Onay Yürüklü ile tutuksuz sanıklar Ö.A. ve Abdurrahman Bayat için ise “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir