MENÜ
26 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,6313 ▲ %0,12
EURO 53,1354 ▲ %0,11
ALTIN 6.043,97 ▲ %0,24

AFAD ve MSB Ekipleri Venezuela Depremi İçin Yolda

AFAD ve MSB Ekipleri Venezuela Depremi İçin Yolda

Depremin Detayları ve Kurumlar Arası Koordinasyon

Venezuela’nın Yaracuy bölgesinde meydana gelen üst üste iki şiddetli depremin ardından, Türkiye Cumhuriyeti bölgeye arama-kurtarma ve insani yardım ekiplerini taşıyan iki askeri uçak gönderiyor. Yaracuy eyaletinde 25 Haziran 2026 tarihinde Türkiye saati ile sırasıyla 01.04’te 7,2 ve hemen ardından 01.05’te 7,5 büyüklüğünde iki sarsıntı kaydedildi. Afet haberinin alınması üzerine AFAD, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü ile koordinasyon sağlayarak hazırlık sürecini başlattı.

Askeri Nakliye Uçaklarıyla Sevk Edilen Personel ve Ekipman

Genelkurmay Başkanlığı tarafından tahsis edilen A-400M tipi askeri nakliye uçağıyla; İstanbul, İzmir ve Denizli illerinden toplam 38 kişilik AFAD arama-kurtarma ekibi, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki 5 kişilik UMKE personeli, Türk Kızılayı’na bağlı 2 insani yardım uzmanı, 2 özel eğitimli arama köpeği ve tam donanımlı 3 arama-kurtarma aracı afet bölgesine sevk ediliyor.

Bununla birlikte, Milli Savunma Bakanlığı da ayrı bir A-400M tipi askeri uçakla İnsani Yardım Tugayı’ndan teçhizatlarıyla birlikte 22 kişilik bir ekibi bölgeye yönlendiriyor. Yardım uçaklarının İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanması planlanırken, Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye’nin Venezuela Büyükelçiliği sahadaki gelişmeleri anlık olarak takip etmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir