MENÜ
03 Haziran 2026 Çarşamba
DOLAR 45,9597 ▲ %0,03
EURO 53,4736 ▼ %0,05
ALTIN 6.613,53 ▼ %0,27

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörle Mücadele ve Dış Politika Mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki entegrasyon sürecinden Gazze’deki barış çabalarına kadar gündemdeki pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu. Suriye’de terörden arındırılmış bölge hedefinin kararlılıkla sürdüğünü belirten Erdoğan, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

İran ve ABD arasındaki gerilimin diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin bölgede barışı savunan bir köprü konumunda olduğunu dile getirdi. Gazze Barış Kurulu toplantısına Türkiye’nin de katılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı, toplantıda Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın temsil edeceğini belirtti.

Avrupa’nın yeni savunma mekanizmalarında Türkiye’nin yer almamasının bir eksiklik olacağını kaydeden Erdoğan, Afrika kıtasıyla yürütülen ekonomik ve diplomatik iş birliklerinin de artarak devam ettiğini söyledi. İç siyasetteki gelişmelere de değinen Erdoğan, muhalefet partisine yönelik eleştirilerini paylaştıktan sonra İslam aleminin Ramazan ayını kutlayarak mesajını tamamladı.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir