Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen ve 2025 yılına damga vuran olayların yer aldığı fotoğraf oylaması süreci devam ediyor. Türkiye ve dünya gündeminden seçilen toplam 112 fotoğraf, 6 farklı kategoride jüri ve katılımcıların beğenisine sunuluyor.
Kategorilerde Öne Çıkan Kareler
Oylamaya katılan isimler arasında yer alan Yancı, Gazze’deki insani krize dikkat çeken ‘Gazze: Açlık’ kategorisinde Ahmed Jihad Ibrahim Al-arini’nin çalışmasını tercih etti. ‘Portre’ kategorisinde Cem Özdel’in ‘Rastgeldi’ isimli fotoğrafı, ‘Haber’ dalında ise Ashraf Amra’nın ‘İnsanlar ve bombalar’ başlıklı karesi seçildi.
Spor kategorisinde Ağıt Erdi Ulukaya’nın çalışmasına oy verilirken, ‘Doğal Yaşam ve Çevre’ dalında Özge Elif Kızıl, ‘Günlük Hayat’ kategorisinde ise Fareed Kotb’un eserleri ön plana çıktı.
Görsel Bir Şölen ve Güçlü Hikayeler
Seçim yapmakta zorlandığını ifade eden katılımcı, fotoğrafların hem teknik hem de hikaye anlatımı açısından dünya standartlarında olduğunu vurguladı. Özellikle Gazze’deki savaşın etkilerini gösteren karelerin, yaşanan trajediyi tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdiği ve tarihi birer belge niteliği taşıdığı ifade edildi.






