Şehit Ömer Halisdemir’in kabri, 15 Temmuz darbe girişiminin 10. yıl dönümünde vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Konya, Kayseri ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, şehidin mezarında Kur’an-ı Kerim okuyup dua ediyor.
Ziyaretçiler Duygularını Paylaştı
Konya’nın Ereğli ilçesinden gelen Süleyman Karaarslan, Kıbrıs gazisi ağabeyi Mehmet Karaarslan ile birlikte ziyarete geldiklerini belirtti. Karaarslan, “Allah’ım o günleri bir daha yaşatmasın. Bu topraklar kolay kazanılmadı” diyerek kahramanların unutulmayacağını ifade etti.
Kayseri’den gelen Yasin Ağırtopçu ise eşi ve çocuklarıyla birlikte ilk kez şehidin kabrini ziyaret ettiğini söyledi. Duygulandığını aktaran Ağırtopçu, oğluna Ömer adını verdiğini ve “Bir Ömerimiz gitti ama nice Ömerlerimiz gelecek” dedi.
İstanbul’dan oğluyla gelen Ali Niğdelioğlu, her yıl fırsat buldukça Halisdemir’in mezarını ziyaret etmeye çalıştığını belirterek, “Böyle bir vatan evladı bir daha gelmez. İnsan burada duygulanıyor, bir taraftan da gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Fadimana Dalkılıç da kendisini ülkesi için feda eden Halisdemir’in kabrini ziyarete geldiğini ifade etti.
Kaynak: Hürriyet






