Eskişehir Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinasyonunda hazırlanan ‘Kapsayıcı İstihdam Projesi’ iş birliği protokolü, Valilik binasında düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli katıldı.
Vali Yılmaz: ‘Örnek Bir Çalışma’
Vali Yılmaz, projenin özel gereksinimli bireylerin iş ve toplumsal hayata uyumuna önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Diğer çalışmalara model olacağını belirten Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür ederek projenin hayırlı olmasını diledi.
Rektör Adıgüzel: ‘Üniversite Olarak Öncüyüz’
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, kurumun özel eğitim alanındaki bilgi birikimini topluma yansıtmayı önemsediğini söyledi. Özel gereksinimli bireylerin belirlenmesi ve eğitimi konusunda Türkiye’de lider olduklarını ifade eden Adıgüzel, bu birikimi istihdama da taşıdıklarını belirtti ve projenin diğer şehirlerde de uygulanmasını diledi.
Mesleki Eğitim ve Mentorluk Desteği
Proje, Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü ile Eskişehir MEGEM ortaklığında yürütülecek. Ayrıca Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri ve diğer işletmeler de destek verecek. Lise mezunu olup iş gücüne katılamamış özel gereksinimli gençlere mesleki eğitim verilerek iş hayatına kazandırılması planlanıyor. Gençler, başta OSB fabrikaları olmak üzere çeşitli kurumlarda istihdam edilecek. İşverenlere ve çalışanlara kapsayıcı istihdam eğitimleri verilecek, işe yerleşen gençlere mentorluk desteği sağlanacak.
Kaynak: Bolgegundemi






