TESK’ten Ankara’ya Dev Hizmet Kompleksi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Ankara’nın önemli ulaşım akslarından biri olan Eskişehir Yolu ile Sabancı Bulvarı arasındaki 26 dönümlük araziye yeni bir hizmet kompleksi inşa ediyor. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığında düzenlenen geniş katılımlı toplantıda, teşkilat yöneticilerine yeni projenin tüm detayları aktarıldı ve hazırlanan modern tasarım görselleri paylaşıldı.
Geleneksel Mimari ve Modern İmkanlar Bir Arada
Projenin teşkilat yöneticileri tarafından tam destek gördüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, inşa edilecek yeni yerleşkenin sadece sıradan bir idari bina olmayacağını vurguladı. Palandöken, esnaf ve sanatkârların birliğini ve gücünü temsil edecek, modern donanımlara sahip, geleceğe miras kalacak nitelikte güçlü bir eser inşa etmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Yeni kompleksin Selçuklu mimarisinden esinleneceğini ve Ahilik kültürünün izlerini taşıyacağını ifade eden Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkâr camiasının köklü geçmişine yakışır bir ortak ev kazandıracaklarını belirtti. Palandöken, projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ederek, yatırımın tüm ülkeye ve esnaf camiasına hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: Eskisehir






