Eskişehir Valiliği, yaz aylarında artış gösteren boğulma olaylarını engellemek amacıyla il genelindeki baraj gölü, gölet, regülatör, sulama kanalı, drenaj kanalı ve akarsulara yetkisiz şekilde girilmesini yasakladı.
Kural İhlali Yapanlara İdari Yaptırım Uygulanacak
Alınan karar doğrultusunda, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ve yerel yönetimler su kaynaklarının çevresinde bilgilendirme ve uyarı çalışmaları gerçekleştirecek. Yasaklı alanlarda suya girdiği tespit edilen kişiler, kolluk kuvvetleri vasıtasıyla bölgeden uzaklaştırılacak.
Yasağa aykırı hareket eden 15 yaş üstü bireylere doğrudan idari para cezası verilecek. Yaşı 15’ten küçük olan çocukların tespiti halinde ise cezai işlem veli ya da vasilerine uygulanacak. Denetimler, usulüne uygun izin alınan özel alanlar dışındaki tüm su kaynaklarında geçerli olacak.
Kaynak: Eskisehir






