Dev Tır Yolu Tamamen Kapattı
Eskişehir’i Bilecik’e bağlayan ana arterlerden biri olan Eskişehir-Bozüyük karayolunda feci bir trafik kazası gerçekleşti. Direksiyon hakimiyetini kaybeden dev tırın yola devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre sürücü hayatını kaybetti. Kazanın ardından bölgede trafik tamamen dururken, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.
Olay Yerinde Hayatını Kaybetti
Henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolünü kaybeden ağır vasıta, savrularak asfaltın üzerine yan yattı. Tırın dorsesinde bulunan tonlarca ağırlıktaki yükler ve aracın gövdesi şeritleri tamamen kapattı. Çift yönlü olarak etkilenen güzergahta ulaşım durma noktasına geldi. Karayolları ekipleri ve polis, yeni bir kazanın önüne geçebilmek adına yolda güvenlik önlemleri alarak trafiği alternatif yollara yönlendirmeye çalıştı.
Savcılık İncelemesi Bekleniyor
Çevredeki diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza mahalline çok sayıda acil sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kabin içerisinde sıkışan tır şoförüne yönelik yaptığı ilk müdahalede, talihsiz sürücünün yaşamını yitirdiği tespit edildi. Kazanın şiddetiyle tırın çekici kısmının büyük hasar gördüğü gözlendi.
Hayatını kaybeden sürücünün cansız bedeninin araçtan çıkarılması ve otopsi işlemleri için bölgeye nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın intikal etmesi bekleniyor. Olay yeri inceleme ekipleri kazanın kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla tırın takograf cihazını ve fren izlerini incelemeye aldı. Karayolunun temizlenmesi ve tırın enkazının kaldırılması için bölgeye ağır tonajlı vinçler sevk edildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolun yeniden ulaşıma açılması planlanıyor. Sürücülerin bu güzergahı kullanırken dikkatli olmaları ve alternatif yolları tercih etmeleri önemle vurgulanıyor.
Kaynak: Eskisehir






