CHP’de Kazan Kaynadı: İhraç İstemi Siyaseti Salladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde sular durulmuyor. Mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri dönen Kemal Kılıçdaroğlu’nun topladığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından çok kritik bir karar çıktı. Özgür Özel’e yakınlığıyla bilinen dokuz milletvekili, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edildi. Siyaset kulislerini hareketlendiren bu ani hamle, parti içindeki güç savaşını bir kez daha gözler önüne serdi. Alınan karar, tabanda ve teşkilatlarda büyük bir şok dalgası yarattı.
Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan Sessizliğini Bozdu
Alınan bu şok ihraç kararına ilk ve en sert tepkilerden biri CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden zehir zemberek açıklamalarda bulunan Arslan, yaşanan gelişmeleri sert sözlerle eleştirdi. “Son kale savunulacak mı, teslim mi edilecek?” sorusuyla kamuoyuna seslenen Arslan, kararı alan parti yönetimini sert ifadelerle hedef aldı. Bu gelişme, Eskişehir yerel siyasetinde de geniş yankı buldu.
“Bu Bir Disiplin Süreci Değil, Siyasi Mühendislik”
Milletvekili İbrahim Arslan, parti içindeki bu hamlenin tesadüf olmadığını ve arka planında farklı hesaplar barındırdığını savundu. Kararın Parti Meclisi (PM) toplantısından hemen önce alınmasına dikkat çeken Arslan, ihraç edilmek istenen milletvekillerinden dördünün aynı zamanda PM üyesi olduğunu belirtti. Arslan, parti tüzüğünün vermediği yetkilerle işlem yapılmaya çalışıldığını iddia ederek, asıl amacın PM iradesine ipotek koymak ve partiyi tasfiye ederek zayıflatmak olduğunu ileri sürdü.
Kurultay Çağrısı: CHP Yol Ayrımında
Gelişmelerin ardından CHP’nin geleceğine dair kritik uyarılarda bulunan İbrahim Arslan, Parti Meclisi üyelerine tarihi bir çağrıda bulundu. Yaşanan derin krizin aşılması için derhal Olağanüstü Seçimli Kurultay kararı alınması gerektiğini vurgulayan Arslan, tüzük dışı ihraç girişimlerine geçit verilmemesi gerektiğini ifade etti. Bu adımların atılmaması halinde partinin daha büyük bir yıpranma süreciyle karşı karşıya kalacağını belirten Eskişehirli vekil, sorumluluğun PM üyelerinin omuzlarında olduğunu hatırlattı. Şimdi tüm gözler, Parti Meclisi’nden çıkacak tarihi karara çevrildi.
Kaynak: Eskisehir






