Ankara Kulislerini Aratmayan Bir Kupa Vedası
Seyrantepe’de bu gece futbolun o her zaman karşımıza çıkan sürprizli senaryolarından biri yazıldı. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde, başkentin köklü temsilcisi Gençlerbirliği, kağıt üzerindeki tüm tahminleri altüst ederek Galatasaray’ı kendi evinde 2-0 mağlup etti. Ankara’nın o ağır ve bürokratik havası bu kez RAMS Park’ın koridorlarına, mağlubiyetin getirdiği o kesif sessizlikle birlikte çöktü. Sahadaki tablo, aslında sarı-kırmızılı camia için hiç de alışıldık olmayan, beklenmedik bir kriz yönetimini beraberinde getirdi.
Barış Alper Yılmaz’dan Açık Yüreklilikle İtiraf
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte stattan ayrılmak için hazırlanan taraftarların öfkesi ve üzüntüsü, sahanın içine de yansımıştı. Mikrofonların başına geçen milli futbolcu Barış Alper Yılmaz, aslında bürokrasideki o “planlanan ama tutmayan” projelerin özetini yaptı. Genç futbolcu, sahada hocalarının verdiği talimatların karşılık bulmadığını gizlemedi. “Böyle planlamamıştık” diyen Yılmaz, aslında sahadaki stratejik iflası da bir anlamda kabul etmiş oldu. Galatasaray gibi dev bir kadronun, Gençlerbirliği karşısında neden bu kadar etkisiz kaldığı ise önümüzdeki günlerin en çok konuşulacak dosyası olmaya aday görünüyor.
Günay Güvenç Dosyası: Hata Payı Her Zaman Vardır
Maçın en çok tartışılan ismi, kalesinde gördüğü gollerdeki payı nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Günay Güvenç’ti. Ankara’daki bir devlet dairesinde yapılan hatalı bir işlemin tüm birimi etkilemesi gibi, kaledeki hata da tüm takımı sarstı. Ancak Barış Alper, takım arkadaşını adeta bir zırh gibi koruyarak, “Her insan hata yapar” dedi. Bu açıklama, aslında takım içindeki o sarsılmaz birliği ve disiplini koruma çabasının bir göstergesi. Futbolda en iyi isimlerin bile bazen sistemin dışına çıktığını hatırlatan Barış, eleştirileri soğutma görevini üstlendi.
Kadıköy Hattında Büyük Hareketlilik Başladı
Kupa defterinin bu kadar erken kapanması, Galatasaray cephesinde tüm dikkati lig yarışına ve hafta sonu oynanacak olan kritik Fenerbahçe derbisine çevirdi. Başkent kulislerinde konuşulan “hedef sapması” tartışmalarını bitirmek isteyen sarı-kırmızılılar için derbi artık bir maçtan çok daha fazlası. Barış Alper’in şampiyonluk vurgusuyla bitirdiği sözleri, aslında taraftara verilen bir söz niteliğinde. Şimdi tüm hazırlıklar, bu büyük şoku atlatıp şampiyonluk yolunda kritik bir virajı dönmek üzerine kuruluyor. Kupa gitti ama asıl büyük ödül hala masada duruyor.






