Türk futbolunun Avrupa arenasındaki geleneksel dominasyonu, RAMS Park’ta bir kez daha tarihe altın harflerle kazındı. Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında İtalyan devi Juventus’u 5-2 gibi sürklase eden bir skorla mağlup etmesi, sadece Türkiye’de değil, Çizme’de de geniş çaplı bir sarsıntıya neden oldu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte İtalya’da manşetler “kabusu” haykırırken, sosyal medyada ise adeta bir linç kültürü ve mizah fırtınası patlak verdi.
İstanbul’da Tarihi Gece: Juventus İçin Kabusun Anatomisi
Galatasaray’ın oyun üstünlüğü ve taktiksel disiplini, Juventus’un savunma hattını adeta kağıt gibi dağıttı. İtalyan basını, takımlarının İstanbul’da düştüğü durumu “hezimet” ve “korkutucu bir güçle karşılaşma” olarak tanımladı. Özellikle Bremer’in yokluğunda Juventus savunmasının yaşadığı koordinasyon eksikliği, sarı-kırmızılıların hücum hattı için geniş koridorlar açtı. Uzman görüşlerine göre, Galatasaray’ın ön alandaki boğucu baskısı, İtalyan temsilcisinin oyun kurma yetisini tamamen felç etti. Bu durum, sadece bir skor farkı değil, aynı zamanda taktiksel bir iflasın da göstergesi olarak yorumlandı. Maçın ardından Tuttosport’un “Kalecisiz oynuyoruz” çıkışı, sahada yaşanan çaresizliğin en net özetiydi.
İtalya’da Hedef Tahtasında Kenan Yıldız ve Di Gregorio Var
İtalyan taraftarların ve medyasının öfkesinden en büyük payı genç yıldız Kenan Yıldız ve kaleci Michele Di Gregorio aldı. Kenan Yıldız için Calcio Mercato, “İstanbul’a dönüşü bir hüsranla sonuçlandı; ilk gole sebebiyet veren hatası maç boyunca zihninden çıkmadı” değerlendirmesinde bulunurken, Corriere dello Sport oyuncunun Gabriel Sara karşısındaki çaresizliğine vurgu yaptı. Sosyal medyada ise Di Gregorio için yapılan “sandalye” benzetmeleri gecenin en çok konuşulan görselleri arasına girdi. Kaleci önüne konulan bir sandalye fotoğrafıyla, İtalyan kalecinin kurtarış yapmaktan uzak performansı tiye alındı. “Bremer’siz savunma” eleştirileriyle birleşen bu tepkiler, Juventus camiasında uzun süre dinmeyecek bir tartışmanın fitilini ateşledi. Galatasaray ise bu galibiyetle, rövanş öncesi sadece tur kapısını aralamakla kalmadı, aynı zamanda Avrupa’nın devlerine net bir mesaj gönderdi.






