UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk müsabakasında temsilcimiz Başakşehir, sahasında Finlandiya ekibi Inter Turku ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Inter Turku Teknik Direktörü Vesa Vasara, İstanbul’dan istedikleri sonucu alarak döndüklerini belirterek rövanş öncesinde iddialı açıklamalarda bulundu.
“Evimizde Çok Daha Güçlü Olacağız”
Deplasmanda alınan beraberliğin kendileri için avantajlı bir skor olduğunu dile getiren Vesa Vasara, her iki takımın da galibiyet için önemli fırsatlar yakaladığını söyledi. İzleyiciler açısından son derece keyifli ve mücadele düzeyi yüksek bir 90 dakikanın geride kaldığını ifade eden deneyimli çalıştırıcı, “İstanbul’a iyi bir sonuç elde etmek amacıyla gelmiştik ve bunu başardık. Güçlü bir rakibe karşı kendi adımıza sahada iyi bir direnç gösterdik. Ancak bu eşleşmenin henüz ilk yarısı tamamlandı. Kendi seyircimiz önünde çok daha etkili bir futbol sergileyeceğimize inanıyorum” dedi.
“Başakşehir Çok Saygı Duyulacak Bir Takım”
Başakşehir’in taktiksel gücüne vurgu yapan Finlandiyalı teknik adam, rakibin hücum organizasyonlarına karşı savunma yapmanın kolay olmadığını belirtti. Başakşehir’in bek oyuncularının hücuma verdiği desteğe dikkat çeken Vasara, “Rakibimizin kalitesine ve oyun yapısına büyük bir saygımız var. Çok iyi çalışan ve iyi yönetilen bir ekiple karşılaştık. Hücumda çoğaldıklarında savunmada sayısal olarak dengede kalmamız gerekiyordu ve bu zorlu görevin üstesinden gelerek iyi bir sonuçla ayrılmayı başardık” şeklinde konuştu.
“Turu Geçebileceğimizi Kanıtladık”
İki ekibin oyun felsefelerinin birbirine benzediğini aktaran Vasara, Başakşehir’i daha önceden de yakından takip ettiklerini ve sahada büyük bir sürprizle karşılaşmadıklarını söyledi. Rövanş mücadelesi öncesinde oldukça umutlu olduğunu ifade eden Vasara, “Oyun anlayışı olarak benzer tarzlara sahibiz. Alınan beraberlik bizim için sevindirici ancak henüz hiçbir şey bitmedi. Her şeye sıfırdan başlıyormuşuz gibi hazırlanacağız. Kolay olmayacağının farkındayız ama ilk maçtaki oyunumuzla turu geçebilecek güce sahip olduğumuzu herkese gösterdik” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Fotomac






