MENÜ
21 Haziran 2026 Pazar
DOLAR 46,4792 ▼ %0,02
EURO 53,3552 ▲ %0,15
ALTIN 6.205,50 ▼ %1,30

Galatasaray’da Okan Buruk ve Mauro Icardi Kararı

Icardi ile Görüşmeler Tıkandı ve Ayrılık Kapıda

Galatasaray, yeni sezon kadro planlaması kapsamında teknik direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda radikal transfer kararları aldı. Sarı-kırmızılı yönetim, yabancı kuralı sınırlandırması nedeniyle Mauro Icardi başta olmak üzere birçok oyuncuyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Sarı-kırmızılı kulüpte yeni sezon öncesi en dikkat çekici gelişme Mauro Icardi cephesinde yaşanıyor. Golcü oyuncu ile yürütülen sözleşme yenileme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı ve taraflar arasındaki bağlar kopma noktasına geldi. Okan Buruk’un planlarında yer almayan isimlerden Nicolo Zaniolo’nun yanı sıra Frankowski, Elias Jelert ve Victor Nelsson’a da kendilerine yeni kulüp bulmaları yönünde talimat iletildi.

Sarı-Kırmızılı Ekipte Kalacak Yabancılar Netleşti

Teknik direktör Okan Buruk, yeni dönemde kadroda tutmak istediği yabancı isimleri belirledi. Davinson Sanchez, Ismail Jakobs, Wilfried Singo, Roland Sallai, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Sane ve Victor Osimhen kadroda kalacak. Ayrıca sözleşmesi biten Mario Lemina ile yeni mukavele konusunda anlaşma sağlandı. Devre arasında kiralanan Sacha Boey, Noa Lang ve Yaser Asprilla ile de yollar resmen ayrıldı.

Genç Yabancı ve Yerli Oyuncu Arayışı

Yabancı kuralı gereği kadrosunda 2004 yılından sonra doğmuş oyuncu bulundurma zorunluluğu olan sarı-kırmızılılarda, bu kritere uyan tek isim olarak Nhaga öne çıkıyor. Bu kontenjan sebebiyle sadece bir genç yabancı daha transfer edebilecek olan Galatasaray yönetimi, çalışmalarını yerli futbolcular ve gelecek vadeden genç yabancı yetenekler üzerinde yoğunlaştırdı.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir