Sözleşmedeki Özel Madde Sona Erdi
Borussia Dortmund forması giyen Serhou Guirassy’nin sözleşmesinde yer alan özel serbest kalma maddesinin süresi gece yarısı itibarıyla doldu. Bu gelişmeyle birlikte, 30 yaşındaki Gineli golcünün transfer sürecindeki tüm inisiyatif Alman kulübünün kontrolüne geçti.
Dev Kulüpler Harekete Geçmedi
Sözleşmede yer alan ve yaklaşık 40 milyon avro seviyesinde olduğu belirtilen serbest kalma maddesi, yalnızca belirli kulüpler tarafından aktif edilebiliyordu. Bu grupta Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Manchester United ve Arsenal yer alıyordu. Ancak belirtilen kulüplerin hiçbiri bu satın alma opsiyonunu kullanmak için resmi bir girişimde bulunmadı.
Fenerbahçe’nin Teklifini Kabul Etmedi
Transfer döneminde adı sıkça İstanbul ekibiyle anılan tecrübeli forvet için Fenerbahçe de yoğun bir ilgi gösterdi. Yapılan görüşmelere rağmen Gineli oyuncu, sarı-lacivertli kulübün transfer teklifini geri çevirdi. Guirassy’nin Dortmund’dan ayrılma ihtimali masada kalmaya devam etse de artık bonservis bedeli ilgili tüm kulüplerle Dortmund yönetimi arasında doğrudan pazarlık usulüyle belirlenecek.
Kaynak: Onefootball






