Yabancı Oyuncu Kuralına Revizyon Talebi
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan, vakfın düzenlediği toplantının ardından yaptığı açıklamada, kulüplerin mevcut yabancı oyuncu kuralından memnun olmadığını belirterek Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) değişiklik çağrısında bulundu. Doğan, kulüplerin tamamının bu konuda hassasiyet taşıdığını ifade ederek, federasyon kararlarına saygı duymakla birlikte kuralların değiştirilemez olmadığını dile getirdi.
Kulüplerden gelen talepleri federasyon yönetimiyle paylaşarak destek isteyeceklerini kaydeden Doğan, daha önce TFF’ye sundukları 12+5 yabancı formülünün ya da geçen sezon yürürlükte olan kuralın yeniden uygulanabileceğini, bu konuyu TFF yetkilileriyle görüşeceklerini aktardı.
Yayın Gelirlerinde Hedef 500 Milyon Dolar
Türk futbolunun mali yapısına ve gelir kayıplarına değinen Ertuğrul Doğan, geçmiş dönemlerde 500 milyon dolar seviyesinde bulunan naklen yayın gelirlerinin günümüzde yaklaşık 185 milyon dolara kadar gerilediğini vurguladı. Tüm kulüplerin bu konuda ortak bir duruş sergilediğini belirten Doğan, yayın gelirlerinin yeniden 500 milyon dolar seviyesine yükseltilmesi hususunda kararlı ve ısrarcı olacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: Hürriyet





