MENÜ
24 Haziran 2026 Çarşamba
DOLAR 46,4992 ▲ %0,05
EURO 52,8919 ▼ %0,09
ALTIN 6.117,74 ▼ %0,41

TBMM Onayıyla Sivas’a 1000 MW’lık Güneş Santrali Geliyor

Sivas’a Dev Yenilenebilir Enerji Yatırımı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında imzalanan enerji iş birliği anlaşmasını onaylayarak Sivas’ta 1000 megavatlık (MW) güneş enerjisi santrali kurulmasının önünü açtı. 3 Şubat 2026 tarihinde Riyad’da imzalanan uluslararası anlaşma çerçevesinde, Türkiye genelinde toplam 5 bin MW kurulu güce ulaşacak güneş ve rüzgar enerjisi projelerinin ilk ayağı Sivas ve Karaman’da gerçekleştirilecek.

Projeler Dış Finansmanla Hayata Geçirilecek

Söz konusu yatırımlar, doğrudan yabancı yatırım niteliği taşıyacak ve tamamı Suudi Arabistan merkezli şirketler tarafından dış finansman yoluyla geliştirilecek. TBMM Genel Kurulu’ndaki oylamaya katılan 290 milletvekilinden 233’ü kabul oyu verirken, 52 ret ve 5 çekimser oy kullanıldı. Yasalaşan düzenleme kapsamında üretilecek elektrik enerjisinin 30 yıl boyunca satın alınması planlanıyor.

Milletvekili Rukiye Toy: Sivas İçin Stratejik Bir Adım

AK Parti Sivas Milletvekili ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Rukiye Toy, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, yatırımın Sivas’ın ekonomik geleceği için hayati önem taşıdığını ifade etti. Toy, dev santral projesinin şehirde ciddi bir istihdam artışı sağlayacağını ve yerel ekonomiye büyük bir hareketlilik kazandıracağını belirterek, yatırımın hem Türkiye’ye hem de Sivas halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak: Haber Optimum

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir