Sivas’ın Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya Barajı’nın su tahliye savağına düşerek mahsur kalan üç yaban keçisi, SUKUT ekiplerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla kurtarıldı.
Kurtarma İçin Seferber Oldular
Barajın tahliye savağı içerisinde mahsur kalan yaban keçilerini gören vatandaşlar, durumu vakit kaybetmeden arama kurtarma ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye sevk edilen SUKUT ekipleri, hayvanları güvenli bir şekilde çıkarmak için çalışma başlattı.
Ekipler, ilk olarak keçilerin kendi imkanlarıyla yukarı çıkabilmesi için savağın içine ağaç dalları uzattı. Bu yöntemle keçilerden biri dallara tutunarak yukarı tırmandı ve kurtuldu. Dik duvarda mahsur kalan diğer iki keçi için ise halatla müdahale yöntemi seçildi. Halat yardımıyla bacaklarından yakalanarak güvenli bölgeye çekilen diğer iki keçiyle birlikte, toplam üç yaban keçisi yeniden doğal yaşam alanlarına salındı.
Kaynak: Haber Optimum






