Üreticinin Maliyet Yükü Hafifliyor
Tarım ve Orman Bakanlığı ile İŞKUR’un ortak çalışması kapsamında, Sivas’ta yaşanan çoban krizini çözmek amacıyla kente getirilen ilk yabancı uyruklu çobanlar, yetiştirici Mehrali Deliktaş’ın işletmesinde işbaşı yaptı.
Sektörde Yeni Dönem Başladı
Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Serdar Dağlar, artan iş gücü maliyetleri ve yerli çoban bulma zorluğu nedeniyle hayvancılığı bırakma noktasına gelen yetiştiricilerin bu projeyle rahat bir nefes alacağını belirtti. Bakanlık ve İŞKUR destekli yürütülen proje, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor.
Projenin Yaygınlaştırılması Hedefleniyor
İlk etapta Mehrali Deliktaş’ın işletmesinde çalışmaya başlayan yabancı uyruklu çobanların ardından, ilerleyen süreçte yeni grupların da kente getirilmesi planlanıyor. Sektör temsilcileri, iş gücü teminindeki bu kolaylığın Sivas’taki et ve süt üretimi ile yerel ekonomiyi doğrudan destekleyeceğini öngörüyor.
Kaynak: Haber Optimum






