Niğde’de Dereceye Giren Başarılı İsimler
Niğde’de eğitim camiasını heyecanlandıran “Bir Bilenle Bilge Nesil” kitap okuma yarışmasının 12. ödül töreni büyük bir coşkuyla yapıldı. Genç Memur-Sen tarafından geleneksel hale getirilen bu anlamlı projede, binlerce sayfa çevrildi, fikirler yarıştı ve sonunda kazananlar belli oldu. Şehrin protokol isimlerinin katıldığı tören, hem duygusal hem de gurur verici anlara sahne olurken, başarılı öğrencilere sunulan ödüller dikkat çekti.
Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Orhan, törende yaptığı konuşmada kültürel yozlaşmaya dikkat çekti. Orhan, günümüz dünyasında dezenformasyona ve boş uğraşlara karşı en güçlü kalkanın okuyan, sorgulayan bir gençlik olduğunu vurguladı. Bugüne kadar 30 farklı kıymetli eseri gençlerle buluşturduklarını ifade eden Orhan, projenin Niğde genelinde yarattığı etkinin her geçen yıl arttığını belirtti.
Bu yıl yarışmaya katılan öğrenciler, Mehmet Görmez’in “Gençliğin Anlam Arayışı” ve Süleyman Ceran’ın “Filistin’in Kalbi” adlı eserlerini okuyarak ter döktü. Filistin konusunun işlenmesi, öğrencilerin küresel adaletsizliklere karşı duyarlılığını artırırken, anlam arayışı üzerine yapılan okumalar gençlerin iç dünyasına ışık tuttu. Jüri değerlendirmesi sonucunda her iki kategoride de birbirinden yetenekli isimler ön plana çıktı.
“Gençliğin Anlam Arayışı” kategorisinde Bor Ramazan Konuş Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Emir Kılıçaslan birinci oldu. Onu Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi’nden Ece Ayşe Çizmeli, Niğde Fen Lisesi’nden Enes Siraç Vural ve Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden Şevval Demirtaş takip etti. “Filistin’in Kalbi” kategorisinde ise Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden Buğlem Nur Can zirveye yerleşirken, Aslı Avcu ve Eylül Aygen Çizmeci dereceye giren diğer isimler oldu.
Ödül töreninde dereceye giren gençlere ödüllerini Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çifcibaşı ve İl Millî Eğitim Müdürü Elif Özbek takdim etti. Yarışmanın birincilerine 10 bin TL nakit para ve bluetooth ses bombası verilirken, ikincilere 7 bin 500 TL, üçüncülere ise 5 bin TL nakit ödül dağıtıldı. İlk 10’a giren tüm öğrencilere ise dijital termos hediye edilerek başarıları taçlandırıldı. Bu tür etkinliklerin Niğde’de gençlerin akademik ve kültürel gelişimine büyük katkı sağladığı ifade edildi.
Kaynak: Nigdehaber






