500 Eser Arasından Siyasi Bilimler Kategorisinde Zirveye Yerleşti
Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Eren Bacaksız, Konya Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda ve Mirasımız Kudüs Derneği iş birliğiyle düzenlenen Türkiye Geneli Liseler Arası Kudüs Konulu Makale Yazma Yarışması’nda büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi oldu. Danışman öğretmeni Muhammed Emin Üzümcü rehberliğinde hazırladığı akademik çalışmayla öne çıkan genç araştırmacı, bu başarısıyla Kudüs gezisi ödülünü almaya hak kazandı.
Uluslararası Hukukun Sessizliğini Kaleme Aldı
Ülke genelinden 500 makalenin katıldığı ve öğrencilerin akademik araştırma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan organizasyonda Ali Eren Bacaksız, “Kudüs meselesinde uluslararası hukukun etkisizliği ve sessizliği” başlıklı makaleyi hazırladı. Lise öğrencisinin kaleme aldığı bu nitelikli çalışma, “Siyasal Bilimler Perspektifinden Kudüs” kategorisinde jüriden en yüksek puanı alarak birinci seçildi.
Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğünden Tebrik
Elde edilen bu ulusal başarının ardından Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü yazılı bir tebrik mesajı yayımladı. Yapılan açıklamada, öğrencileri geleceğe hazırlayan Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri, rehberliğiyle başarıya katkı sağlayan danışman öğretmen Muhammed Emin Üzümcü ve Türkiye birincisi olan Ali Eren Bacaksız tebrik edilerek başarılarının devamı dilendi.
Kaynak: Nevsehirkent Haber






