MENÜ
24 Haziran 2026 Çarşamba
DOLAR 46,4990 ▲ %0,05
EURO 52,8093 ▼ %0,25
ALTIN 5.984,33 ▼ %2,58

Uğur İbrahim Altay: Konya’da 135 Su Sondajı Yapılacak

KOSKİ Su Arzını Güvence Altına Alıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin su altyapısını güçlendirmek ve kesintisiz hizmet sunmak amacıyla merkez ve 28 ilçede toplam 135 noktada sondaj çalışması başlattı. 2026 yılı yatırım programı kapsamında yürütülen projelerde, bahar aylarının gelmesiyle birlikte saha faaliyetlerinin kapsamı genişletildi.

37 Noktada Kuyu Açım İşlemleri Tamamlandı

Çalışmaların güncel durumuna dair bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, halihazırda 37 noktada kuyu açım işlemlerinin başarıyla sonuçlandığını bildirdi. Başkan Altay, 19 ilçedeki 47 farklı noktada ise sondaj faaliyetlerinin yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, “Merkez ve 28 ilçemizin tamamında yürüttüğümüz yatırımlarla, su azlığı yaşayan yerleşim yerlerini kesintisiz içme suyuna kavuşturmak için gayret ediyoruz” dedi.

Kuraklık Riskine Karşı Stratejik Yatırım

İklim değişikliği ve kuraklık riskine karşı önleyici tedbirler aldıklarını vurgulayan Başkan Altay, KOSKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla yer altı su kaynaklarını kontrollü bir şekilde hizmete kazandırdıklarını ifade etti. Özellikle yaz aylarında yaşanabilecek olası su yetersizliklerinin önüne geçilmesinin hedeflendiği çalışmalarla, mevcut içme suyu altyapısının güçlendirilmesi ve hemşehrilerin kesintisiz suya erişimi önceleniyor.

Kaynak: Yenihaberden

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir