MENÜ
24 Haziran 2026 Çarşamba
DOLAR 46,5031 ▲ %0,05
EURO 52,7286 ▼ %0,40
ALTIN 6.001,08 ▼ %2,31

Hasan Kılca ve Turan Kayacılar Karatay Kitap Şenliğinde

Karatay’da 6. Kitap Okuma Projesi Şenliklerle Tamamlandı

Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 6. Kitap Okuma Projesi, binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen okul şenlikleriyle final yaptı. Eylül ayında başlayan süreç kapsamında 3 bin 840 ortaokul öğrencisi, kendilerine ulaştırılan 8 farklı kitabı okuyarak yıl boyunca süren okuma maratonunu tamamladı. Tatlıcak, Mehmetçik, Şehit Mehmet Düzenli İmam Hatip, Saraçoğlu İmam Hatip ve Nermin Agah Erdinç Topak ortaokullarında eğitim gören öğrenciler, projeyi eğlenceli etkinlikler ve gösterilerle sonlandırdı.

Başarılı Öğrenciler Konya Gezisiyle Ödüllendirildi

Proje kapsamında düzenlenen sınavlarda başarı gösteren öğrenciler, Karatay Belediyesi Çocuk Meclisi koordinasyonunda gerçekleştirilen Konya gezisine katılmaya hak kazandı. Karatay Gençlik Meclisi gönüllülerinin destek verdiği programda öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel miraslarını yakından görme fırsatı buldu. Projenin final ayağında ise okullarda sahne gösterileri ve oyun alanlarının yer aldığı geniş kapsamlı şenlikler düzenlendi.

Hasan Kılca: Eğitim ve Kültür Önceliğimizdir

Saraçoğlu İmam Hatip Ortaokulu’ndaki şenlik programına katılan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, dereceye giren okullara ödüllerini takdim etti. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılmasının geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu belirterek, belediye olarak eğitimden spora kadar her alanda gençlerin gelişimini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ise okumanın akademik ve sosyal başarıdaki kritik önemine değinerek projeye katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Kaynak: Yenihaberden

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir