Konya Meram’da heyecan doruğa çıktı, merakla beklenen BİLFEST 5 ödül töreniyle nefesleri kesti! Meram Gelişim Akademisi (MEGA) çatısı altında düzenlenen dev organizasyonda, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi genç yeteneklerin gövde gösterisine sahne oldu. İki gün süren maratonun sonunda jüri kararını verdi ve şampiyonlar alkışlarla kupasına kavuştu. O anlar kameralara işte böyle yansıdı!
Genç Mucitler Sahneye Çıktı
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un bizzat katıldığı törende, tam 40 özgün proje kıyasıya yarıştı. Fen Bilimleri kategorisinde İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu birincilik kürsüsüne otururken, Sosyal Bilimler dalında Kemal Hatipoğlu İlkokulu zirveye adını yazdırdı. Toplam 78 öğrencinin ter döktüğü festivalde, sergilenen projeler izleyenleri hayran bıraktı.
Başkan Kavuş, BİLFEST’in sadece bir yarışma değil, hayallerin gerçeğe dönüştüğü dev bir platform olduğunu vurguladı. Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz ise öğrencilerin enerjisinin geleceğe ışık tuttuğunu belirterek emeği geçenleri tebrik etti. Meram’da bilim rüzgarı esmeye devam edecek gibi görünüyor.
Kaynak: Yenihaberden






