MENÜ
05 Haziran 2026 Cuma
DOLAR 46,0891 ▲ %0,12
EURO 53,2699 ▼ %0,60
ALTIN 6.454,21 ▼ %2,55

Seydişehir İçin Kritik Zirve: Dev Yatırımlar Yolda!

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, ilçenin kronikleşen altyapı ve su sorunlarını kökten çözmek adına bölge nezdindeki temaslarını sıklaştırdı. Bu kapsamda gerçekleştirilen en kritik görüşmelerden biri Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Başkan Ustaoğlu, beraberindeki heyetle birlikte bölge müdürlüğü makamında ilçenin geleceğini şekillendirecek projeler üzerinde detaylı bir çalışma yürüttü.

Ziyarette sadece mevcut durum değil, Seydişehir’in önümüzdeki yıllara dönük su projeksiyonu ve tarımsal sulama ihtiyaçları da ana gündem maddesi oldu. DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Alp ile yapılan toplantıda, ilçedeki yatırımların mevcut hızı ve yeni eklenecek projelerin takvimi üzerinde fikir birliğine varıldı. Bölge müdürlüğünün teknik kapasitesinin ilçeye daha etkin yansıtılması planlanıyor.

Seydişehir’in Altyapı Sorunlarına Kalıcı Çözüm

Görüşmenin odağında su yönetimi ve modern altyapı sistemleri yer aldı. Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’na bu stratejik ziyarette AK Parti Konya Yerel Yönetimler Başkanı Kazım Küçükçöğen ve AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Arın da eşlik etti. İlçenin çıkarlarının ön plana çıkarıldığı toplantıda, DSİ’nin bölgedeki yatırımlarının artırılması için hazırlanan raporlar ve teknik veriler masaya yatırıldı.

Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, yapılan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ilçenin kalkınma hedeflerine ulaşması için kamu kurumlarıyla koordineli çalışmanın hayati önem taşıdığını vurguladı. Ustaoğlu, yürütülen çalışmaların daha etkin ve sonuç odaklı ilerlemesi için sahada da aktif denetimlerin süreceğini belirtti. Özellikle tarımsal kalkınma ve şehir içi şebeke yenileme çalışmaları konusunda DSİ’nin desteğinin ilçeye büyük bir ivme kazandıracağı kaydedildi.

Ziyaret sonunda bölge müdürlüğünden ayrılan heyet, Seydişehir’in ihtiyaç duyduğu yatırımların her aşamasının takipçisi olacaklarını bildirdi. Bu görüşmenin, ilçede devam eden gölet inşaatlarından taşkın koruma kanallarına kadar geniş bir yelpazedeki projelerin hızlanmasını sağlaması bekleniyor. Vatandaşlar ise yerel yönetim ve merkezi idare birimlerinin bu koordineli çalışmasının, yaşam kalitesine doğrudan yansımasını bekliyor.

Kaynak: Yenihaberden

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir