MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9873 ▲ %0,02
EURO 53,5303 ▲ %0,27
ALTIN 6.599,81 ▲ %0,70

Konya’nın Buz Gibi Şelalesine Ziyaretçi Akını

Konya’nın Bozkır ilçesinde yer alan ve Çarşamba Çayı’nın hayat kaynağı olan Aygırdibi Şelalesi, Kurban Bayramı tatilinde yoğun bir insan trafiğine sahne oldu. Şehir gürültüsünden kaçmak ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, rotalarını bu eşsiz doğal güzelliğe çevirdi. Bayram süresince bölgeyi ziyaret edenlerin sayısı 6 bin barajını aşarak rekor seviyeye ulaştı.

İlçe merkezine yaklaşık 13 kilometre mesafede bulunan şelale, sadece yerel halkın değil, çevre illerden gelen turistlerin de uğrak noktası haline geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren otomobilleriyle yola çıkan aileler, mesire alanında yer bulabilmek için büyük bir çaba sarf etti. Şelalenin çevresindeki piknik alanları bayram neşesiyle dolup taşarken, serinlemek isteyenler buz gibi suyun kenarında vakit geçirdi.

Doğanın Kalbinde Bayram Yoğunluğu

Hava sıcaklıklarının değişkenlik göstermesine rağmen, Aygırdibi Şelalesi’nin sunduğu serin atmosfer ziyaretçileri etkilemeyi başardı. Yıllardır burayı tercih eden müdavimler, bölgenin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü belirtiyor. Bölgedeki bu yoğunluk yerel turizm hareketliliğine büyük katkı sağlarken, doğaseverler için eşsiz manzaralar sundu.

Konya’dan ailesiyle birlikte gelen Fatih Ahmet Sarı, bölgeyi daha önce sosyal medyadaki paylaşımlardan ve yakın çevresinin tavsiyelerinden duyduğunu ifade etti. Uzun süredir planladığı bu geziyi bayram tatilinde gerçekleştirme fırsatı bulduğunu belirten Sarı, buradaki atmosferin gerçekten büyüleyici olduğunu dile getirdi. Konya’da böylesine değerli doğa harikalarının bulunmasının büyük bir şans olduğunu vurgulayan Sarı, bölgenin temiz tutulması gerektiği konusunda da önemli uyarılarda bulundu.

Bölge sakinlerinden İbrahim Biçer ise Kurban Bayramı dönemlerinde Aygırdibi’nin kapasitesinin üzerinde talep gördüğünü dile getirdi. Olumsuz hava tahminlerine rağmen insanların doğadan vazgeçmediğini söyleyen Biçer, Aygırdibi’nin Bozkır için vazgeçilmez bir turizm değeri olduğunu hatırlattı. Ziyaretçilerin bıraktığı çöpler konusunda hassasiyet çağrısı yapan vatandaşlar, çevre temizliği konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: Yenihaberden

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir