Şebeke Yenileme Çalışmaları Başlıyor
Konya’nın kalbi sayılan Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren geniş çaplı bir planlı kesinti yaşanacak. Şehirdeki enerji dağıtım şebekesinin modernize edilmesi ve kış aylarından çıkan hatların yorgunluğunu üzerinden atması için bu tür operasyonlar hayati bir gereklilik haline geldi. Dağıtım şirketinden gelen bilgiler, çalışmanın sadece rutin bir kontrol değil, aynı zamanda şebeke kapasitesini artırmaya yönelik teknik bir hamle olduğunu gösteriyor.
Sokaklardaki trafoların ve dağıtım kutularının yenilenmesi, ani arızaların önüne geçmek adına atılan en büyük adım. Muhabir masamıza ulaşan detaylara göre, bazı bölgelerde özel elektrikçi mühendis çalışmaları da devreye girecek. Bu da demek oluyor ki, sadece genel hatlar değil, mahalleye özgü teknik iyileştirmeler de yapılacak. Peki, hangi sokaklarda fenerler ve mumlar hazırlanmalı? İşte ilçelere göre karanlıkta kalacak o noktalar.
Karatay’da Geniş Çaplı Mesai
Karatay ilçesinde mesai erken başlıyor. Şatır Mahallesi ve Konya Ereğli Caddesi üzerinde sabah saat 09:00 ile akşam 17:00 arasında tam 8 saatlik bir kesinti planlanıyor. Bu bölgedeki bakımın uzun sürmesi, ana arter üzerindeki şebekenin köklü bir revizyondan geçeceğine işaret ediyor.
Bunun yanı sıra Akörenkışla Mahallesi’nde 21611, 21620, 21651 gibi çok sayıda sokak ve Akörenkışla Caddesi 10:00 ile 12:00 saatleri arasında kısa süreli bir ek tesis çalışmasına maruz kalacak. Çatalhüyük Mahallesi sakinleri ise Çanakpınar, Kömür, Ormankaya ve Sahilyolu gibi sokaklarda özel mühendislik çalışmaları nedeniyle yine aynı saat diliminde enerji alamayacak. Saraçoğlu Mahallesi’ndeki İlbeyi Sokak da bu çalışmalardan nasibini alacak yerler arasında.
Selçuklu ve Meram’da Planlı Müdahale
Selçuklu bölgesinde ekipler iki vardiya halinde çalışacak gibi görünüyor. Sabah 08:30’da Hüsamettin Çelebi Mahallesi’nde başlayacak olan şebeke bakımı; Bağdaş Caddesi, Fazılbey, Feyizli ve Güzeldere gibi noktalarda 13:00’e kadar sürecek. Hemen ardından saat 13:30’da Hanaybaşı Mahallesi’ne geçecek olan ekipler, Alemdar Caddesi ve Parıltı Sokak çevresinde akşam 17:00’ye kadar çalışmalarını sürdürecek.
Meram tarafında ise odak noktası Ali Ulvi Kurucu ve Kaşınhanı mahalleleri. Özellikle Kaşınhanı’nda Barbaros Caddesi ve Saidi Nursi Sokak çevresinde 10:00 ile 12:00 saatleri arasında enerjinin kesilmesi planlanıyor. Ali Ulvi Kurucu Mahallesi’nde ise Parmak Caddesi ve bağlı ara sokaklarda teknik ekiplerin özel çalışmaları yürütülecek.
Vatandaşın Alması Gereken Önlemler
Bu tarz planlı kesintilerde en büyük risk, enerjinin geri geldiği an yaşanabilecek voltaj dalgalanmalarıdır. Buzdolabı, çamaşır makinesi ve özellikle bilgisayar gibi hassas elektronik cihazların fişten çekilmesi, cihaz ömrünü korumak adına atılacak en akıllıca adımdır. Şehirdeki bu bakım fırtınasının amacı, gelecekte yaşanabilecek daha büyük ve kontrolsüz kesintilerin önüne geçmek. Yetkililer, çalışmaların belirtilen saatlerden önce bitmesi durumunda enerjinin daha erken verilebileceğini ancak yine de tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor.






