MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9789 ▲ %0,02
EURO 53,5324 ▲ %0,31
ALTIN 6.613,72 ▲ %0,91

Konya’da 19 Mayıs Mesajları: Tam Bağımsızlık Vurgusu

Konya’nın yerel yönetim kademesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayımladıkları mesajlarda tam bağımsızlık iradesine ve gençliğin gelecek inşasındaki kritik rolüne dikkat çekti. Şehrin dört bir yanından yükselen bu sesler, Milli Mücadele ruhunun 107 yıl sonra bile aynı kararlılıkla korunduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Gelecek Gençliğin Omuzlarında Şekilleniyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yayımladığı mesajda 19 Mayıs 1919 tarihini Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı mühim bir eşik olarak tanımladı. Altay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan sürecin, milletin esareti reddeden iradesinin bir yansıması olduğunu belirtti. İstiklal Savaşı’nın tarihteki kırılma noktalarından biri olduğunun altını çizen Altay, bu mücadelenin milli egemenliği tahkim ettiğini ifade etti.

Başkan Altay, özellikle genç kuşağın omuzlarındaki ağır sorumluluğa değinerek, “Türkiye Yüzyılı, sizin inancınız ve gayretiniz üzerinde yükselecektir” dedi. Gençliğin dinamizminin sporun disipliniyle birleşmesinin önemine vurgu yapan Altay, ecdadın mirasının ancak güçlü bir karakter ve berrak bir zihinle geleceğe taşınabileceğini hatırlattı. Bu mesaj, Konya’nın modern Türkiye vizyonuna olan bağlılığını bir kez daha teyit eder nitelikteydi.

Diriliş Ruhu Karatay ve Meram’da Yankılanıyor

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da benzer bir hassasiyetle gençlere seslendi. Başkan Kılca, 19 Mayıs’ı “esarete boyun eğmeyen bir milletin yeniden şahlanışı” olarak nitelendirirken, Çanakkale’deki diriliş ruhunun Samsun’da hayat bulduğunu belirtti. Karatay Belediyesi olarak gençlerin eğitimi ve sosyal hayata katılımı için yürüttükleri projelerin, bu ruhu canlı tutma çabası olduğunu ifade eden Kılca, donanımlı gençliğin en büyük teminat olduğunu söyledi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise bağımsızlık meşalesinin bugün gençlerin ellerinde yükseldiğini kaydetti. Milli Mücadele’yi zafere taşıyan inancın Meramlı gençlerin yüreğinde aynı heyecanla yaşadığını dile getiren Kavuş, “Türkiye Yüzyılı’nın en büyük gücü yine gençliğimizdir” diyerek, yerel yönetimlerin bu potansiyeli desteklemeye devam edeceğinin işaretini verdi. Her iki başkanın ortak vurgusu, tarih bilinciyle donanmış bir neslin vatanın bekası için elzem olduğu yönündeydi.

Eğitim ve Tam Bağımsızlık Vurgusu

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın da bayram mesajında eğitimin ve milli uyanışın önemine parmak bastı. 19 Mayıs’ın tüm yokluklara rağmen kazanılan bir zaferin başlangıcı olduğunu hatırlatan Aydın, millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devlet yapısının önemine dikkat çekti. Gençlerin en iyi şekilde yetiştirilmesinin bir devlet meselesi olduğunu belirten Aydın, özgüveni yüksek nesillerin geleceğe güvenle bakmamızı sağladığını ifade etti.

Konya’nın ilçelerinden gelen bu güçlü mesajlar, 19 Mayıs’ın sadece bir takvim yaprağı değil, aynı zamanda bir vizyon belgesi olarak kabul edildiğini gösteriyor. Şehirdeki tüm belediye başkanlarının milli ve manevi değerler etrafında birleşen söylemleri, Konya halkının bağımsızlık ve Cumhuriyet değerlerine olan sarsılmaz inancını bir kez daha perçinlemiş oldu.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir