54 Mahallede Planlı İlaçlama Programı Uygulanıyor
Kayseri’nin Tomarza ilçesinde belediye ekipleri, yaz mevsiminin gelmesiyle halk sağlığını korumak amacıyla 54 mahallede kapsamlı bir haşere ve kene ilaçlama çalışması başlattı. Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, iki farklı araçla yürütülen bu sürecin şeffaf bir program dahilinde gerçekleştirileceğini açıkladı.
Tomarza Belediyesi, ilçede yürütülen ilaçlama faaliyetlerinin vatandaşlar tarafından anlık takip edilebilmesi için haftalık çalışma takvimi hazırladı. Belediye Başkanı Osman Koç, her mahallenin hangi gün ilaçlanacağını önceden bilmesini hedeflediklerini belirtti. Koç, iki ayrı araçtan oluşan ekiplerin 54 mahallede dönüşümlü olarak sahada aktif görev alacağını kaydetti.
Kene Tehdidine Karşı Koordineli Mücadele
Yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı önlemlerin en üst seviyeye çıkarıldığını ifade eden Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, bu süreçte resmi kurumlarla iş birliği yaptıklarını dile getirdi. İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini aktaran Koç, riskli olarak tespit edilen alanlarda düzenli müdahalelerin sürdüğünü ve ilçede şu an için endişe verici bir durumun bulunmadığını vurguladı.
7/24 Kesintisiz İletişim ve İhbar Hattı
Belediye ekipleri, yaz sezonu boyunca haşereyle mücadele çalışmalarına aralıksız devam edecek. Vatandaşların mahallelerinde karşılaştıkları kene veya haşere sorunlarını anında bildirmeleri istenirken, Tomarza Belediyesi Temizlik İşleri Birimi’nin 7 gün 24 saat boyunca gelen ihbarları değerlendireceği açıklandı.
Kaynak: Kayseri Olay






