MENÜ
02 Haziran 2026 Salı
DOLAR 45,9340 ▲ %0,06
EURO 53,5700 ▲ %0,25
ALTIN 6.682,01 ▲ %0,95

Takım elbiseyi çıkardı! Özhaseki’nin yeni imajı

Protokolden Sivil Hayata Keskin Geçiş

Kayseri siyasetinin en uzun soluklu aktörlerinden biri olan eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, aktif siyaset sahnesinden çekilmesinin ardından yepyeni bir yaşam tarzı benimsedi. Uzun yıllar boyunca resmi devlet protokollerinde, takım elbiseli ve kravatlı görüntüsüyle hafızalara kazınan Özhaseki, sivil hayata geçişiyle birlikte gardırobunu da tamamen yeniledi. Deneyimli siyasetçinin son dönemdeki giyim tarzı, Kayseri sokaklarında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırıyor.

Ebiç Mahallesi’nde Ezber Bozan Görünüm

Mehmet Özhaseki, Kayseri yerel yönetiminde beş dönem üst üste Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak kırılması güç bir rekora imza atmıştı. Ardından Tarihi Kentler Birliği başkanlığı, milletvekilliği, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve son olarak bakanlık gibi kritik görevleri üstlendi. Bu yoğun bürokrasi ve siyaset temposu içerisinde her zaman resmi giyim tarzıyla ön planda olan Özhaseki’nin radikal tarz değişikliği, siyaseti bırakmasının ardından gelen özgürleşme sürecinin en somut göstergesi olarak kabul ediliyor.

Siyaset Sonrası Yeni Uğraşlar ve Sosyal Hayat

Özhaseki, son olarak Kocasinan ilçesine bağlı Ebiç Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel bir asker uğurlama törenine katıldı. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği yemekte, eski bakanın spor şıklığı tüm dikkatleri üzerine çekti. Alışılmışın dışındaki mavi kot pantolonu, bağcıksız ve yüksek tabanlı modern spor ayakkabılarıyla genç ve dinamik bir imaj çizen Özhaseki, protokol üyeleri arasında en çok konuşulan isim oldu. Kendisine eşlik eden AK Parti Kayseri Milletvekilleri Dursun Ataş, Murat Cahid Cıngı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın resmi kıyafetlerine karşın Özhaseki’nin rahat tarzı aradaki keskin farkı ortaya koydu.

Aktif siyaseti tamamen sonlandırdığını açıklayan Mehmet Özhaseki, günlerini artık Ankara-Kayseri hattındaki vakıf çalışmalarıyla geçiriyor. Hayır işleri ve sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veren eski bakan, günlük yaşamında resmiyetten uzak, vatandaşla iç içe bir model sergiliyor. Siyasetin gergin gündeminden uzaklaşan Özhaseki’nin bu yeni sivil ve sportif dönemi, Kayserili hemşehrileri tarafından da sempatiyle karşılanıyor. Klasik siyasetçi portresinin dışına çıkan bu yeni imaj, sivil yaşamın getirdiği konforu ve dinginliği gözler önüne seriyor.

Kaynak: Kayseri Olay

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir