CHP’de Kazan Kaynıyor: Tazminatsız İşten Çıkarma Krizi Meclis’e Taşındı
Cumhuriyet Halk Partisi içindeki idari ve hukuki yetki tartışmaları, TBMM Grup Toplantısı’nda kelimenin tam anlamıyla büyük bir savaşa dönüştü. Mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararının ardından hareketlenen parti genel merkezinde, Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin emektar çalışanları işten çıkarması büyük bir kriz dalgası yarattı. Seçilmiş Lider Özgür Özel, grup kürsüsünden yaptığı sert açıklamalarla parti yönetiminin emek politikalarını hedef alarak, işten çıkarmaların arkasındaki ismi doğrudan kamuoyunun önüne attı.
Özgür Özel Kürsüden Bombaladı: “O İğrenç Bıyıklı Gelmiş…”
Özgür Özel, CHP genel merkezinde tam 24 yıldır kesintisiz çalışan ve partiye ömrünü vermiş emektar personellerin hiçbir tazminat ödenmeden kapı dışarı edilmesine isyan etti. Bu kararın arkasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez’in olduğunu iddia eden Özel, zehir zemberek ifadeler kullandı. Özel, “Gelmiş o iğrenç bıyıklı, bu partide 24 yıldır çalışan, hepimize emeği ve hizmeti olan canım arkadaşlarımızı tazminatsız işten çıkarmış. Kamuoyu tepki gösterince de bir inceleyeceğim diyor. Bu durum kabul edilemez bir emek düşmanlığıdır” diyerek sert çıktı.
Hedefteki Kayserili Danışmandan İlk Açıklama Geldi
Özgür Özel’in doğrudan fiziki görünüşünü ve aldığı kararları hedef tahtasına koyduğu Atakan Sönmez, sessizliğini korumaya çalışarak tansiyonu düşürmeyi tercih etti. Aslen Kayseri Pınarbaşılı olan Sönmez, polemiğe girmek istemediğini belirterek, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın basın danışmanıyım. Bir CHP milletvekiliyle karşı karşıya gelmem, onunla polemiğe girmem veya ona yanıt vermem söz konusu olamaz. Bu nedenle bir cevap vermeyeceğim” dedi.
CHP’deki Kaosu Derinleştiren Atakan Sönmez Kimdir?
Siyaset gündeminin en çok konuşulan ismi haline gelen Atakan Sönmez, 1978 yılında dünyaya geldi. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi kökenli olan ve Çerkes kimliğiyle tanınan Sönmez, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunudur. Meslek hayatı boyunca pek çok ulusal medya kuruluşunda yazar ve yorumcu olarak görev alan Sönmez, son olarak televizyon ekranlarındaki yorumlarıyla dikkat çekmişti. Geçmişte Türkiye İşçi Partisi bünyesinde de siyasi faaliyetler yürüten Sönmez, CHP’deki kritik davanın ardından Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Genel Başkan Basın Danışmanı olarak göreve getirilmişti. Yaşanan bu son kriz, CHP tabanında ve kamuoyunda emek tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Kaynak: Kayseri Olay






