Develi Sokaklarında Çifte Mutluluk Rüzgarı
Kayseri’nin sıcakkanlı insanları ve köklü gelenekleriyle bilinen Develi ilçesi, bugün tarif edilemez bir coşkuya ev sahipliği yaptı. İlçede aynı gün düzenlenen iki ayrı düğün töreni, yerel halkı bir araya getirerek büyük bir bayram havası estirdi. Genç çiftlerin hayatlarını birleştirdiği bu özel anlar, sadece ailelerin değil tüm Develi halkının ortak sevinci haline geldi.
Başkan Adem Şengül Gençleri Yalnız Bırakmadı
Develi’nin sevilen ailelerinden Karaoğlu ve Ataman ile Dikilitaş ve Bulut aileleri, çocuklarının mürvetini görmenin haklı gururunu yaşadı. Elif Karaoğlu ile Burak Ataman ve Zehra Dikilitaş ile Hasan Bulut çiftlerinin nikah törenleri, ilçede uzun süre unutulmayacak anlara sahne oldu. Anadolu’nun o çok özlenen yardımlaşma ve dayanışma ruhu, bu düğünlerle birlikte sokakları doldurdu. Komşuların yardıma koştuğu, hazırlıkların el birliğiyle tamamlandığı düğünler, büyük şehirlerin unuttuğu o sıcak mahalle kültürünü yeniden hafızalara kazıdı.
Bir Ömür Boyu Mutluluk ve Birlik Temennisi
Bu anlamlı günde genç çiftlerin en büyük destekçilerinden biri de Develi Belediye Başkanı Adem Şengül oldu. Her iki törene de bizzat katılan Başkan Şengül, çiftlerin nikah akitlerini kıyarak mutluluklarına ortak oldu. Yerel yöneticilerin halkla iç içe olması, Anadolu insanının birlik beraberlik hissini pekiştiren en önemli unsurlardan biri olarak dikkat çekiyor. Başkan Şengül, kıydığı nikahların ardından yaptığı konuşmada, gençlerin bu özel gününde yanlarında bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Anadolu Geleneklerinin Yaşatılması Neden Önemli?
Belediye Başkanı Adem Şengül, Elif Karaoğlu ile Burak Ataman ve Zehra Dikilitaş ile Hasan Bulut çiftlerine tebriklerini ileterek, kurdukları yeni yuvaların bereket getirmesini diledi. Şengül, “Kardeşlerimizin nikahlarını kıyarak bu çok özel anlarına tanıklık etmek bizler için büyük bir kıvanç kaynağıdır. Genç çiftlerimizi ve onları yetiştiren kıymetli ailelerini canıgönülden tebrik ediyorum. Paylaştıkça çoğalan sevginin, sabır ve sadakatle birleşerek bir ömür boyu sürmesini temenni ediyorum. Rabbim hanelerinden huzuru, bedenlerinden sağlığı ve aralarındaki bu güçlü bağı hiçbir zaman eksik etmesin” şeklinde konuştu. Modern çağın getirdiği yalnızlaşmaya inat, Kayseri’nin Develi ilçesinde sergilenen bu birliktelik tablosu, kültürel mirasın korunması açısından büyük önem taşıyor.
Kaynak: Kayseri Olay






