Kayseri’nin Tomarza ilçesine bağlı Dağyurdu Mahallesi Sıyırmalık Yaylası, bu yıl 10’uncusu düzenlenen Geleneksel Yayla Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Yoğun katılımın gerçekleştiği şenlikte, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç ve Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk vatandaşlarla bir araya gelerek kültürel coşkuya ortak oldu.
Geleneksel Etkinlik 10. Kez Kapılarını Açtı
Tomarza’nın kırsal bölgelerinden Dağyurdu’nda gelenekselleşen etkinlik, Sıyırmalık Yaylası’nın doğal atmosferinde gerçekleştirildi. Yöre halkının yoğun ilgi gösterdiği 10. Geleneksel Yayla Şenliği, bölgedeki birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Protokol üyelerinin ve çevre belediye başkanlarının katılım sağladığı buluşmada, kültürel değerlerin yaşatılmasına dair mesajlar verildi.
Aşkın Genç’ten Birlik ve Beraberlik Mesajı
Şenliğin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, organizasyona katılımına ilişkin detayları paylaştı. Genç, paylaşımında Tufanbeyli Belediye Başkanı Ahmet Aktürk, Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç ve Tomarza İlçe Başkanı Enbiya Aydın ile birlikte bölge halkıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dayanışma ve kültürel mirasın korunmasının önemine değinen Milletvekili Genç, bu anlamlı organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkürlerini sundu. Genç, gelecek yıllarda da aynı coşku ve birliktelik ruhuyla bir araya gelme temennisiyle sözlerini tamamladı.
Kaynak: Kayseri Olay






