MENÜ
23 Haziran 2026 Salı
DOLAR 46,4827 ▲ %0,03
EURO 52,9700 ▼ %0,33
ALTIN 6.156,16 ▼ %1,69

Vali Çiçek ve Hava Varan Karaman’da Fırın Açılışı Yaptı

Hükümlüler İçin Mesleki Eğitim ve Üretim Kapasitesi

Karaman Valisi Çiçek, Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde kurulan yeni ekmek fırınının açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Kurum Müdürü Hava Varan ve yerel protokol üyeleri eşlik etti. Tesisin temel amacı, hükümlülerin günlük iaşe ihtiyacını karşılamak ve onlara topluma kazandırma sürecinde mesleki beceri sunmak olarak açıklandı.

Günlük Bin Kişilik Üretim Kapasitesi

Kurum Müdürü Hava Varan’dan tesis hakkında teknik bilgiler alan protokol heyeti, fırının işleyişini yerinde inceledi. Yapılan bilgilendirmede, tesisin günlük üretim kapasitesinin yaklaşık bin hükümlünün ekmek ihtiyacını karşılayacak seviyede olduğu belirtildi. Projenin, hükümlülerin tahliye sonrası iş hayatına hazırlanmalarına ve meslek edinmelerine stratejik bir katkı sağlaması hedefleniyor.

Atölye Çalışmaları ve El Emeği Ürünler İncelendi

Program kapsamında Karaman Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hediyelik eşya atölyesini de ziyaret eden Vali Çiçek, burada hükümlüler tarafından üretilen eserleri inceledi. Üretim süreçleri hakkında bilgi alan Çiçek, yürütülen rehabilitasyon faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. Yeni hizmete giren fırın ve mevcut atölyelerin, hem kurumun öz yeterliliğine hem de hükümlülerin mesleki gelişimlerine doğrudan katkı sunması öngörülüyor.

Kaynak: Karamanda Uyanış

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir