MENÜ
02 Haziran 2026 Salı
DOLAR 45,9327 ▲ %0,06
EURO 53,5524 ▲ %0,22
ALTIN 6.665,95 ▲ %0,70

Karaman’da Dev Yarış: 28 İlden Sporcular Geliyor

Karaman, Türkiye genelinden yüzlerce genç sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan Okul Sporları Bisiklet Türkiye Birinciliği müsabakalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şehirde büyük bir heyecan yaratan organizasyon, hem spor turizmi hem de kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Üç gün sürecek olan bu dev şampiyonada Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli bisikletçiler podyum mücadelesi verecek.

Karaman Bisikletin Merkezi Oluyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Okul Sporları iş birliğiyle düzenlenen dev organizasyona, ülkemizin 28 farklı ilinden katılım sağlanacak. Şampiyonada toplam 212 ferdi sporcu ve 138 okul takımı Karaman parkurlarında pedal çevirecek. Gençler A, Gençler B ve Yıldızlar kategorilerinde hem kız hem de erkek sporcuların sahne alacağı yarışlar, kentin spor vizyonuna önemli bir katkı sunacak. Bu çapta geniş katılımlı bir organizasyonun Karaman’da yapılması, kentin ulusal spor etkinliklerindeki gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yarış Güzergahları ve Detaylar

Üç gün boyunca sürecek yarışların etapları da netlik kazandı. Büyük bir mücadeleye sahne olacak yol yarışlarının başlangıç noktası Şeyh Şamil Mahallesi Şehir Parkı önü olarak belirlendi. Sporcular bu noktadan hareket ederek Ertuğrul Gazi Bulvarı güzergahında birincilik için kıyasıya mücadele edecek. Öte yandan sporcuların zamana karşı yarışacağı zamana karşı (time trial) etabı ise Karaman Vali Hakkı Teke Spor Lisesi önünden başlayacak. Bisikletçiler, Yeni Çevre Yolu ile Dereköy Viyadüğü arasındaki zorlu parkurda en iyi dereceyi elde etmek için ter dökecek. Yetkililer, yarış saatlerinde sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kent Ekonomisine ve Tanıtımına Büyük Katkı

Organizasyonun sadece sportif bir etkinlik olmanın ötesinde Karaman ekonomisine ve sosyal yaşamına da ciddi hareketlilik kazandırması bekleniyor. Şehre gelecek olan yüzlerce sporcu, antrenör, idareci ve sporcu yakınları otellerde konaklayarak esnafa can suyu olacak. Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, kentin bu tarz ulusal şampiyonaları başarıyla organize edecek altyapıya sahip olduğunu vurguladı. Karadeniz, farklı illerden gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirterek, turnuvanın dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendireceğine inandığını ifade etti. Tüm hazırlıkları tamamlanan şampiyona, Karaman’ın spor turizminde bir marka kent olma yolundaki adımlarını hızlandıracak.

Kaynak: Karamanda Uyanış

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir