Halka Arz Süreci ve Satış Detayları Netleşti
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bera Holding iştiraklerinden Golda Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin halka arz başvurusunu onayladığını duyurdu. Karaman ve Konya merkezli operasyonlarını yürüten dev gıda şirketinin halka arzında pay başına satış fiyatı 9,20 TL olarak belirlendi. Yaklaşık 805 milyon TL büyüklüğündeki halka arz süreci, bölge ekonomisi ve yatırımcılar için kritik bir finansal adım olarak değerlendiriliyor.
Sermaye Artırımı ve Yatırım Bankaları Liderliği
Gedik Yatırım ve Misyon Yatırım Bankası liderliğinde gerçekleştirilecek olan halka arzda, “Borsada Satış – Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış” yöntemi uygulanacak. Toplamda 87 milyon 499 bin 998 TL nominal değerli payın satışa sunulacağı işlemle birlikte, şirketin mevcut sermayesi 200 milyon TL’den 250 milyon TL’ye çıkarılacak. Satışa sunulan payların 50 milyon TL’lik kısmı doğrudan sermaye artışı, geri kalan kısmı ise ortak satışı yoluyla yatırımcılara arz edilecek.
Karaman’dan Dünya Pazarına İhracat Gücü
1996 yılında kurulan ve Bera Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Golda Gıda, Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde 1 milyon metrekareyi aşan tesislerinde üretim yapıyor. Un, makarna, bisküvi ve bakliyat sektörlerinde geniş bir ürün gamına sahip olan şirket, mevcut durumda 336 kişiye istihdam sağlıyor. 2026 yılı verilerine göre ihracat gelirlerinin %76’lık kısmını makarna satışlarından elde eden firma, halka arzdan elde edilecek kaynakla kurumsal yapısını ve üretim kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor.
Kaynak: Karamanda Uyanış






