MENÜ
25 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 46,5194 ▲ %0,02
EURO 52,9437 ▲ %0,16
ALTIN 6.028,86 ▲ %0,81

İbrahim Akın Ereğli’de 169 Polis Mezuniyetine Katıldı

İbrahim Akın Ereğli’de 169 Polis Mezuniyetine Katıldı

Ereğli POMEM’de Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

Konya’nın Ereğli ilçesinde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğü bünyesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 169 polis memuru adayı için görkemli bir mezuniyet töreni düzenlendi. Genç polis adaylarının meslek hayatına ilk adımı attığı merasime Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Murat Koru, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Ereğli Kaymakamı Murat Eren ve İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç katılım sağladı.

Vali İbrahim Akın: Devletimizin Bekası İçin Önemli Bir Adım

Törende konuşan Konya Valisi İbrahim Akın, mezuniyetin sadece bir eğitim döneminin sona ermesi değil, aynı zamanda Türk Polis Teşkilatı’na taze bir kan katılması olduğunu ifade etti. Vali Akın, “Milletimizin huzuru ve devletimizin bekası için canını dişine takmaya hazır 169 genç kahramanımızın şanlı teşkilatımıza katılmasına şahitlik ediyoruz. Konya, tarih boyunca adaletin ve hoşgörünün payitahtı olmuştur. Sizler de bu mirasa sahip çıkarak görev yapacağınız her yerde hukukun üstünlüğünü ve temel insan haklarını koruyacaksınız” şeklinde konuştu.

Genç Polisler Yemin Ederek Göreve Başladı

Polis memuru adaylarına mesleki disiplin ve asil duruşun önemini hatırlatan Vali Akın, her türlü şer odağına karşı milli iradeyi savunmanın önemine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından eğitim süreçlerini dereceyle bitiren ve mezun olmaya hak kazanan 169 aday, Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak yemin etti. Tören, mezunların kep atma coşkusu ve aileleriyle buluştuğu duygusal anlarla sona erdi.

Kaynak: Yenihaberden

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir