CHP Grubunda Seçim Heyecanı
Cumhuriyet Halk Partisinde (CHP) Özgür Özel’in görevinden ayrılarak Yeni Parti’yi kurmasıyla boşalan Grup Başkanlığı koltuğunun yeni sahibi belirlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen milletvekilleri toplantısının ardından sandık kuruldu.
Seçimde İki İsim Yarıştı
Grup Başkanlığı yarışı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol arasında geçti. İlk tur oylamada Gürsel Erol 19 oy alırken, Faik Öztrak 18 oyda kaldı. İkinci turda ise Öztrak oyunu 21’e yükseltirken, Erol 17 oy alabildi. İkinci turun tamamlanmasıyla birlikte Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un adaylıktan çekilmesi üzerine Faik Öztrak, CHP’nin yeni Grup Başkanı ilan edildi.
Grup Başkanvekilleri Belirlendi
Yapılan toplantıda boş bulunan iki grup başkanvekilliği kadrosu için de oylama yapıldı. Bu görevler için Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ve Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel yarıştı. Dördüncü tur oylamanın ardından İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ile Rahmi Aşkın Türeli grup başkanvekilliğine seçilen isimler oldu. Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ise yedek grup başkanvekili olarak belirlendi.
Faik Öztrak’ın Siyasi Geçmişi
CHP’nin yeni Grup Başkanı Faik Öztrak, parlamentoda 6 dönemdir milletvekilliği görevini sürdürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla tanınan Öztrak, partinin bir önceki döneminde Parti Sözcülüğü görevini de üstlenmişti.
Kaynak: Haberler




