Gerçek İlanları Kopyalayıp Kaparo Tuzağı Kurdular
Son dönemde ikinci el araç piyasasındaki fiyat hareketliliğini fırsat bilen dolandırıcılar, akılalmaz bir yönteme başvurdu. Popüler ilan sitelerinde yer alan gerçek araç ilanlarını ve fotoğrafları birebir kopyalayan şüpheliler, piyasa değerinin çok altında sahte ilanlar açtı. Bu cazip fiyatlara kanan ve bu fırsatı kaçırmamalıyım düşüncesiyle hareket eden vatandaşlar, doğrudan dolandırıcıların hedefi oldu.
Görüşmeler esnasında aracın taliplisi çok, kaparo yatırırsanız ilanı kaldırırım ya da acil ihtiyaçtan satılık yalanlarıyla kurbanlarını ikna eden şebeke üyeleri, aldıkları paralarla sırra kadem bastı. Türkiye genelinde tam 69 kişinin bu yöntemle dolandırıldığı ve ciddi miktarda maddi zarara uğratıldığı belirlendi.
Siber Polisi 3 Ay Boyunca Adım Adım İzledi
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetler üzerine düğmeye bastı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip süreci boyunca şebekenin tüm dijital ayak izleri incelendi. Şüphelilerin kimlikleri ve saklandıkları adresler tek tek tespit edildikten sonra operasyon için harekete geçildi.
Afyonkarahisar merkezli olmak üzere toplam 8 ilde belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale ve banka kartına el konuldu. Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
İnternetten Araç Alırken Bu Tuzaklara Düşmeyin
Emniyet yetkilileri, internet üzerinden alışveriş yaparken mağduriyet yaşamamak adına vatandaşları bir kez daha uyardı. Piyasa değerinin çok altında satılan araç ilanlarına şüpheyle yaklaşılması gerektiğini belirten uzmanlar, aracı görmeden, ruhsat sahibiyle görüşmeden ve noter işlemi başlamadan kesinlikle kaparo gönderilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.
Gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Kaynak: Hürriyet






