Sabah Saatlerinde TEM Otoyolunda Can Pazarı Yaşandı
İstanbul’un en yoğun ana damarlarından biri olan TEM Otoyolu, sabahın erken saatlerinde feci bir kazaya sahne oldu. Cumhuriyet Mahallesi mevkiinde yaşanan olay, işe gitmek üzere yola çıkan binlerce vatandaşı ve ailelerini derin bir endişeye sevk etti. Edinilen bilgilere göre, Osman A. yönetimindeki 34 PYJ 050 plakalı midibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, yol kenarındaki bariyerleri parçalayarak devrildi.
Gazi Kavşağında Ekipler Seferber Oldu
Kaza, saat 06.30 sıralarında TEM Otoyolu Gazi kavşağı yakınlarında meydana geldi. Çevredeki diğer sürücülerin büyük bir panikle durumu bildirmesi üzerine olay yerine acil durum ekipleri akın etti. İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak müdahalede bulundu. Trafik ekipleri, TEM otoyolu üzerinde yeni kazaların yaşanmaması adına geniş güvenlik önlemleri alırken, ulaşımı kontrollü olarak tek şeritten sağladı.
Ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde olası bir facianın eşiğinden dönülürken, kaza nedeniyle TEM otoyolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Aracın bariyerleri aşarak devrilmesi, çarpışmanın şiddetini net şekilde gözler önüne serdi. Polis ekipleri olay yerinde detaylı incelemeler yaparak kazanın kesin çıkış nedenini belirlemek üzere sürücü ifadesine başvurdu.
Erken Saatlerdeki Servis Güvenliği Yeniden Gündemde
Bu kaza, özellikle sabahın ilk ışıklarında yollara düşen işçi ve öğrenci servislerinin güvenliğini bir kez daha tartışmaya açtı. Gün henüz ağarmadan direksiyon başına geçen sürücülerin uykusuzluk, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı gibi etkenlerle karşı karşıya kalması, her gün binlerce canı riske atıyor. Ailelerin, çocuklarını ve yakınlarını sabahın kör karanlığında bu araçlara emanet ederken duydukları gelecek kaygısı ve güvenlik endişesi, yaşanan her benzer kazayla daha da derinleşiyor.
Denetimlerin Sıklaştırılması Bekleniyor
Ulaştırma uzmanları, özellikle toplu taşıma ve personel servis araçlarının periyodik bakımlarının aksatılmaması ve sürücülerin çalışma saatlerinin sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğini vurguluyor. Kazanın meydana geldiği bölgede devrilen midibüsün kaldırılması için çalışma başlatılırken, olayla ilgili geniş çaplı inceleme sürüyor. Vatandaşlar ise sabah saatlerinde yollarda daha etkin güvenlik önlemleri alınmasını talep ediyor.
Kaynak: Hürriyet






