MENÜ
14 Haziran 2026 Pazar
DOLAR 46,2874 ▲ %0,15
EURO 53,6017 ▼ %0,16
ALTIN 6.277,08 ▲ %0,31

Muğla’dan Kahreden Haber: Polis Memuru Şehit Düştü

Olay Yerinde Sıcak Çatışma: İhbar Üzerine Gidilen Adreste Ateş Açıldı

Muğla’da asayişin sağlanması amacıyla gece gündüz demeden görev yapan emniyet güçleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirmek üzere harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Tayfun Baş, ekibiyle birlikte bildirilen adrese intikal etti. Ancak olay yerine ulaşıldığı sırada şüphelinin silahından çıkan kurşunların hedefi oldu.

Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan polis memuru Tayfun Baş, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından acil koduyla en yakın hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin ve doktorların tüm çabalarına rağmen, ağır yaralanan kahraman polis memuru kurtarılamayarak şehit düştü. Acı haber, başta şehidin ailesi olmak üzere tüm emniyet teşkilatını yasa boğdu. Şehit Tayfun Baş’ın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Devlet Erkanından Peş Peşe Taziye Mesajları

Yaşanan bu müessif olayın ardından devletin zirvesinden peş peşe başsağlığı mesajları yayımlandı. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada derin üzüntüsünü dile getirdi. Vali Akbıyık, güvenlik güçlerinin halkın huzuru için canı pahasına görev yaptığını vurgulayarak, “Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Tayfun Baş, alınan ihbar üzerine olay yerine intikal eden ekibe şüpheli şahsın ateş etmesi sonucu yaralanmış; kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, kahraman emniyet teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı ali olsun” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de taziye mesajında emniyet teşkilatının kararlı duruşuna dikkat çekti. Bakan Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Tayfun Baş, ihbar üzerine gittiği adreste şüpheli şahsın silahlı saldırısı sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede şehit olmuştur. Kahraman polisimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, emniyet teşkilatımıza ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Güvenlik Güçlerine Yönelik Şiddet ve Toplumsal Yankıları

Son dönemde asayiş olaylarında emniyet mensuplarına yönelik fiziki saldırılar ve şiddet olayları toplumsal düzeyde büyük bir endişe kaynağı haline geldi. Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla her an tehlikeyle karşı karşıya çalışan polis memurlarının maruz kaldığı bu tür saldırılar, yasal düzenlemelerin ve güvenlik tedbirlerinin önemini yeniden gündeme taşıdı. Şehit haberinin ardından Muğla genelinde ve sosyal medyada vatandaşlar, güvenlik güçlerine yönelik şiddetin en ağır şekilde cezalandırılması yönünde çağrılarda bulundu. Yaşanan bu trajedi geride gözü yaşlı bir eş ve iki yetim çocuk bırakırken tüm ülkeyi derinden sarstı.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir