MENÜ
04 Haziran 2026 Perşembe
DOLAR 45,9873 ▲ %0,02
EURO 53,5303 ▲ %0,27
ALTIN 6.599,81 ▲ %0,70

Taksi Koltuğunda İnfaz Girişimi: Başkentte Kan Aktı!

Ankara’da Arka Koltukta Kanlı Hesaplaşma

Başkent sokakları gece yarısı silah sesleriyle yankılandı. Ankara’nın Mamak ilçesinde, Fahri Korutürk Mahallesi’nde yaşanan olay, metropol hayatının ne kadar hızlı bir şekilde şiddet sarmalına dönebildiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Gece saat 22.00 sularında 06 T 4433 plakalı taksiye binen Furkan Ş. ve Umutcan G., aslında bir yolculuğa değil, bir felakete adım attılar. Arka koltukta başlayan ve henüz sebebi netleşmeyen o ‘basit’ tartışma, saniyeler içinde namlunun ucunda bitti.

Sokaktaki Şiddetin Görünmeyen Faturası

Bakın efendim, biz burada sadece bir asayiş olayını anlatmıyoruz. Bir ekonomi şefi olarak söylüyorum; bu kurşunların faturası hepimize, tüm topluma kesiliyor. Olay yerine koşan polis ekiplerinin yakıtından, hastanede seferber olan doktorun emeğine kadar her şey bu milletin cebinden çıkıyor. Ama asıl fatura başka yerde gizli. Ekmeğinin peşindeki o taksi şoförünün yaşadığı travmayı hangi sigorta karşılar? Aracı olay yeri inceleme tarafından bağlanan, gecenin rızkından olan o emekçinin kaybını kim telafi edecek? Şiddet, sadece kurbanı değil, çevresindeki tüm ekonomik ve sosyal döngüyü de bir anda felç ediyor.

Namludan Çıkan Kurşun Geri Dönmüyor

Olayın hemen ardından Furkan Ş., yanında getirdiği tabancayla arkadaşı Umutcan G.’yi ağır yaraladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye adeta ekip yağdı. Sağlık ekipleri Umutcan G.’ye ilk müdahaleyi araç içerisinde yaptıktan sonra apar topar en yakın hastaneye yetiştirdi. Gencin durumu kritik, yaşam mücadelesi veriyor. Öte yandan, olayın faili olan Furkan Ş., kaçamayacağını anlayınca polis ekiplerine teslim oldu. Taksi şoförü ise olan biteni şaşkınlık ve korku içinde izlemek zorunda kaldı. Şimdi ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü; yani bir gecelik yevmiyesi de huzuruyla beraber uçup gitti.

Huzur Ekonomisi Alarm Veriyor

Toplumun sinir uçları bu kadar gergin olmamalı. İki arkadaşın bir taksi yolculuğunda birbirine silah çekmesi, sosyal yapının ne kadar zayıfladığının en net fotoğrafıdır. Silahın bu kadar kolay ulaşılabilir olması, öfke kontrolünün bu kadar düşük olması piyasadaki güvensizlik ortamını da içten içe tetikliyor. İnsanlar sokağa çıkmaya korkarsa, gece taksiye binmeye çekinirse o çarklar nasıl dönecek? Adalet yerini bulur, şüpheli cezasını çeker ama o gece Ankara sokaklarında kaybolan huzurun bedeli, paradan çok daha kıymetli. Vatandaşın beklediği şey; sadece asayişin sağlanması değil, bu kontrolsüz şiddet kültürünün kökten kurutulmasıdır.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir