MENÜ
16 Haziran 2026 Salı
DOLAR 46,2950 ▲ %0,00
EURO 53,8056 ▲ %0,19
ALTIN 6.458,42 ▲ %0,70

Mutlu gün facia ile bitti: Göksu Çayı’ndan acı haber

Adıyaman’da akrabalarının nikah törenine katıldıktan sonra serinlemek için Göksu Çayı’na giren ve akıntıya kapılan dört kişiden kahreden haber geldi. Günler süren yoğun arama kurtarma çalışmalarının ardından, suda kaybolan İsa Özkul’un cansız bedenine ulaşıldı. Olayda akıntıya kapılan diğer üç kişi ise çevredeki vatandaşların zamanında müdahalesiyle kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.

Nikah Merasiminden Sonra Gelen Büyük Acı

Olay, Adıyaman sınırları içerisinden geçen Göksu Çayı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Vakıf Aksu, Hasan Gulüsarı, Ali Yıldız ve İsa Özkul, katıldıkları bir aile düğününün ardından piknik yapmak ve sıcak havanın etkisini azaltmak amacıyla nehir kenarına gitti. Serinlemek için suya giren dört arkadaş, nehrin beklenmeyen güçlü akıntısına kapıldı. Çevrede bulunan piknikçilerin durumu fark edip hızla suya atlamasıyla Vakıf Aksu, Hasan Gulüsarı ve Ali Yıldız sudan çıkarıldı. Ancak İsa Özkul, gözden kaybolarak akıntıyla birlikte sürüklendi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda acil durum ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan üç yaralı, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Tedavi süreci devam eden yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Dev Arama Kurtarma Seferberliği Başlatıldı

Kayıp genci bulmak için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Arama kurtarma çalışmalarına Adıyaman’daki yerel ekiplerin yanı sıra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği’nde görevli uzman kurbağa adamlar, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, AFAD ve UMKE ekipleri katıldı. Farklı illerden de destek veren yaklaşık 100 kişilik uzman kadro, nehrin hem su altı hem de su üstü bölgelerini didik didik aradı. Göksu Çayı’nın yüksek debisi ve tabanındaki balçık yapısı arama çalışmalarını zorlaştırsa da ekipler gece gündüz demeden arayışını sürdürdü.

Günler Süren Bekleyişin Ardından Kahreden Haber

Çalışmaların dördüncü gününde, Malatya Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri nehir yatağının derinliklerinde İsa Özkul’un cansız bedenine ulaştı. Sudan çıkarılan cenaze, savcılık incelemesinin ardından otopsi işlemleri için Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaşanan bu trajedi, bölgedeki kontrolsüz su yataklarında her yıl tekrarlanan boğulma vakalarını yeniden gündeme getirdi. Yetkililer, özellikle yaz akışlarında debisi düzensiz olan akarsulara ve göletlere girilmemesi konusunda vatandaşlara hayati uyarılarda bulunuyor. Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Kaynak: Hürriyet

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir